Dzūkų žinios

Lazdijai pateko į padidėjusios rizikos rajonų zoną

Dalintis:

Praėjusį savaitgalį dar vienam Veisiejų seniūnijos gyventojui nustačius COVID-19 virusą, Lazdijų rajone susirgimai šiuo virusu viršijo šalies sergamumo vidurkį ir Lazdijai pateko tarp šešių pavojingiausių Lietuvos savivaldybių.
Praėjusį pirmadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė pristatė naujienas, susijusias su kornoviruso situacija Lietuvoje.
Buvo pranešta, kad nuo šiol kiekvieną pirmadienį bus skelbiamas savivaldybių sąrašas, kur sergamumas COVID-19 viršija Lietuvos sergamumo vidurkį.
Pirmadienio duomenimis, į šį sąrašą pateko Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Ignalinos, Šalčininkų, Skuodo ir Lazdijų rajonai.
„Šiose savivaldybėse bus intensyviau testuojama, daugiau imama mėginių, daugiau tikslinio testavimo“, – teigė ministras.
Trečiasis asmuo, užsikrėtęs COVID-19, yra Veisiejuose gyvenančios ir jau koronavirusu sergančios šeimos narys.
Visi minėti asmenys šiuo metu gydosi namuose, laikydamiesi visų gydytojų pateiktų rekomendacijų. Viena iš sergančiųjų praėjusiame numeryje davė interviu „Dzūkų žinioms“.
Kaip teigia Lazdijų rajono savivaldybė, esminis iššūkis šiuo metu yra identifikuoti kontaktinius asmenis, su kuriais COVID-19 užsikrėtę asmenys bendravo Veisiejų turgavietėje gegužės 21 dieną.
„Dėl to prašome visų gyventojų, kurie gegužės 21 dieną lankėsi Veisiejų turgavietėje, itin atidžiai stebėti savo sveikatą. Jei minėtą dieną lankėtės Veisiejų turgavietėje ir pajutote koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus (pakilusią kūno temperatūrą (net ir nežymiai), slogą, kosulį, pasunkėjusį kvėpavimą, skonio ir uoslės praradimą ar pakitimus), kviečiame nedelsiant kreiptis į savo šeimos gydytoją ir (arba) registruotis tyrimui dėl COVID-19 trumpuoju telefono numeriu 1808.
Paskambinus reikėtų informuoti apie buvusį kontaktą su asmeniu, kuriam diagnozuotas koronavirusinis susirgimas. Tyrimai atliekami Lazdijų rajono savivaldybės Karščiavimo klinikoje (Kauno g. 8, Lazdijai). Esant būtinybei mėginiai gali būti paimti ir asmens gyvenamojoje vietoje“, – rašoma savivaldybės pranešime.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: