Dzūkų žinios

Savivaldybę palieka dar vienas savo srities profesionalas

Dalintis:
Naujausia žinia apie savivaldybės personalo kaitą — puikaus specialisto, buvusio skyriaus vedėjo, dabar Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriaus vyriausiojo specialisto Algio Balčiaus sprendimas išeiti iš darbo.

Jau nieko Lazdijuose nebestebina naujienos, kad vienas ar kitas specialistas ar tarnautojas išeina iš darbo savivaldybėje. Per paskutinius metus, kai atėjo naujoji valdžia, darbą savivaldybėje paliko ne viena dešimtis darbuotojų. Vieni patys išėjo, kiti galimai buvo paprašyti išeiti.
Naujausia žinia apie savivaldybės personalo kaitą – puikaus specialisto, buvusio skyriaus vedėjo, dabar Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriaus vyriausiojo specialisto Algio Balčiaus sprendimas išeiti iš darbo. Kai kurie „Dzūkų žinių“ skaitytojai pranešė, jog šis specialistas buvo priverstas palikti darbą, jam buvo sumažintas pareiginės algos koeficientas.
Pasidomėjome, kokia šiuo klausimu savivaldybės pozicija, ir pateikėme klausimų Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriaus vedėjai Jurgitai Gudeliauskaitei.

– Ar tiesa, kad vyriausiasis specialistas Algis Balčius palieka Jūsų vadovaujamą skyrių?
– Taip.

– Ar tiesa, kad jam prieš tai buvo sumažintas atlyginimas?
– Man vadovaujant Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriui, A. Balčiui darbo užmokestis nebuvo sumažintas.

– Ar turėjote pastabų dėl jo atliekamo darbo?
– Kartu dirbome labai trumpai. Dalį laiko dirbome nuotoliu būdu, o savivaldybei atnaujinus veiklą asmuo atostogavo. Jam pavestų užduočių nebuvo daug, todėl vertinti asmens atliekamą darbą būtų sunku.

– Ar darbą jis palieka savo iniciatyva?
– Taip.

– Kas vykdys melioracijos projektus, kuriems skirta beveik 300 tūkst. eurų? Iki šiol tai atlikdavo A. Balčius.
– Man vadovaujant skyriui, A. Balčius nevykdė jokio projekto. Jei klausiate apie ministro įsakymu gautas papildomas lėšas (281 000 eurų) melioracijos griovių avarinių gedimų remontui, priežiūrai, valymui ir šienavimui, informuoju, kad šių pinigų panaudojimui reikalingas funkcijas atlieka skyriaus darbuotojai. Objektus atrenka sudaryta komisija susiderindama su Kaimo reikalų komitetu.

Su A. Balčiumi „Dzūkų žinioms“ susisiekti nepavyko. Į telefono skambučius jis neatsakinėjo.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: