Dzūkų žinios

Klastingas koronavirusas sugadino merės atostogas

Dalintis:
Merė A. Miškinienė.

Atrodė, jog paskelbus karantino pabaigą, galėsime laisviau atsikvėpti, įdomiau atostogauti, aplankyti svečias šalis. Pasirodo, ši laisvė – labai apgaulinga, ja mėgaujantis galime sulaukti nemalonių netikėtumų. Į keblią situaciją pateko mūsų merė Ausma Miškinienė, nusprendusi pailsėti Bulgarijoje. Buvimo šioje šalyje metu paaiškėjo, jog dėl didelio susirgimų COVID-19 skaičiaus grįžusieji iš Bulgarijos turės saviizoliuotis.
Apie sugadintas atostogas, saviizoliaciją ir darbą nuotoliniu būdu kalbamės su mere A. Miškiniene.

– Liepos mėnesį atostogavote Bulgarijoje. Ar tai buvo iš anksto suplanuota kelionė, ar po karantino nusprendėte pailsėti? 
– Kelionė iš anksto planuota nebuvo. Sprendimą vykti priėmiau liepos pradžioje, įvertinusi galimybes ir aplinkybes tiek savivaldybėje, tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos Sąjungos šalyse. Šiais metais atostogas planavau balandžio mėnesį, bet jas nedvejodama perkėliau vėlesniam laikui dėl COVID-19 viruso keliamų grėsmių, paskelbto karantino ir būtinybės itin susitelkus dirbti savivaldybėje tam, kad virusas neplistų. 

– Kai važiavote į Bulgariją, ši šalis dar nebuvo paskelbta padidintos rizikos zona? Kada sužinojote, kad teks karantinuotis?
– Liepos pradžioje Bulgarija buvo viena iš kelių atostogų krypčių, kurias siūlė pagrindiniai šalies kelionių organizatoriai. Vienos iš kelionių agentūrų siūlymu ir pasinaudojau. Situacija iš esmės pasikeitė liepos 9 dieną. Tuo metu jau buvau išvykusi, tačiau sužinojusi apie būtiną saviizoliaciją ir didėjančią grėsmę, nedelsdama nutraukiau atostogas ir grįžau į Lietuvą. Apie grįžimą ir saviizoliacijos vietą nustatyta tvarka informavau Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą bei kolegas.

– Ar Bulgarijoje žmonės laikosi saugumo priemonių, ar jaučiasi atsipalaidavę?
– Svečioje šalyje buvau trumpai, tačiau tiek, kiek mačiau ir galiu vertinti, ten nustatytų saugos reikalavimų ir rekomendacijų laikomasi itin griežtai, gal net griežčiau nei dažnas poilsiautojas ar paslaugas teikiantis subjektas jų laikosi Lietuvoje. Ypač griežtos taisyklės ir kontrolė oro uostuose, lėktuvuose, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigose. 

Dėl saviizoliacijos merė turėjo nutraukti atostogas Bulgarijoje.

– Ar Jums patiko poilsis Bulgarijoje? Kokie įspūdžiai? Ar rekomenduotumėte ten vykti savo bičiuliams?
– Atostogų ir poilsio aš turbūt, kaip ir visi kiti žmonės, laukiau. Nors atostogos baigėsi netikėtai, jomis džiaugiuosi. Esu sveika, o su iššūkiais savivaldybėje tiek man atostogaujant, tiek dirbant nuotoliniu būdu puikiai susitvarkėme. Svarbu tai, kad COVID-19 pakeitė gyvenimo, darbo ir poilsio įpročius visose šalyse, natūralu, kad turime saugoti save ir kitus bei būti pasirengę prisitaikyti prie kintančios situacijos. Visiems rekomenduoju nebijoti, rinktis keliones pagal esamas galimybes, pomėgius ir norus. Jei yra galimybė, kuo daugiau keliaukite Lietuvoje ir svetur, skaitykite knygas, bendraukite, pažinkite kitas kultūras. Svarbu, kad su kuo platesne pasaulėžiūra, entuziazmu ir meile grįžtume namo dirbti savo kraštui. 

– Jūs esate saviizoliacijoje, dirbate nuotoliniu būdu. Ar toks darbo būdas nekelia nepatogumų, ar netrukdo operatyviai priimti sprendimų?
– Iš namų dirbau tik keletą dienų, kitas saviizoliacijoje praleidau savo kasmetinių atostogų sąskaita. Šiais metais Lietuvoje įvedus karantiną, puikiai išmokome darbą organizuoti nuotoliniu būdu, tad ir dabar visi reikalingi sprendimai buvo priimti laiku, vyko iš anksto planuoti susitikimai. 

– Kaip atrodo Jūsų darbo diena, dirbant nuotoliniu būdu?
– Mano nuotolinė darbo diena ne daug kuo skiriasi nuo tos, kuomet būnu savivaldybės pastate. Su kolegomis aptariame svarbius klausimus, skirstau užduotis, skaitau, analizuoju ir pasirašau dokumentus. Taip pat dalyvauju susitikimuose ir posėdžiuose, tik tai vyksta videokonferencinio skambučio metu. 

– Ačiū už pokalbį ir laukiame sugrįžtant į savo kabinetą.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: