Dzūkų žinios

Iškiliam mūsų žemiečiui – Alytaus rajono Garbės piliečio regalijos

Dalintis:
Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas įteikė Alytaus rajono garbės piliečio regalijas ir gėlių puokštę Jo Eminencijai kardinolui Sigitui Tamkevičiui. (Danieliaus Jakubavičiaus nuotr.)

Nuo Krikštonių kilęs, Seirijų gimnaziją baigęs vienas garsiausių Lietuvos dvasininkų kardinolas Sigitas Tamkevičius sulaukė dar vieno savo sielovadinės ir visuomeninės veiklos įvertinimo. Praėjusį savaitgalį vykusiose Simno bažnyčios 500 metų jubiliejaus iškilmėse jam buvo suteiktas Alytaus rajono Garbės piliečio vardas.
Simne vykusiame bažnyčios jubiliejuje kardinolą pasveikino Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.
S. Tamkevičius Simne vikaru tarnavo penkerius metus. Šalia sielovadinės veiklos jis čia dirbo leisdamas sovietmečiu uždraustą „Lietuvos bažnyčios kroniką“.
Po regalijų įteikimo ceremonijos S. Tamkevičius sakė, jog žmogaus vertė yra ne pinigai ar karjera, o tai, ką jis turi širdyje sukurta brangaus.
Linkėdamas gerovės Simno ir Lietuvos žmonėms, kardinolas sakė: „Nepasiduokite mirties kultūrai, branginkite tikėjimą ir Lietuvą. Dievas ir tėvynė turi būti įrašyti centrinėje jūsų gyvenimo vietoje“, – sakė kardinolas.
S. Tamkevičiui jau suteikti Kauno miesto ir Lazdijų rajono Garbės piliečio vardai.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: