Dzūkų žinios

Įspūdžių kupinos dienos privertė užmiršti mobiliuosius telefonus

Dalintis:

Kas turėtų atsitikti, kad berniukai, paprastai iš rankų neišleidžiantys mobiliųjų telefonų, penkias dienas padėtų juos į šalį ir smagiai gyventų be jų? Tokių neįtikėtinų rezultatų pavyko pasiekti vaikų stovyklų organizavimo profesionalams, kurie liepą sukvietė Lazdijų vaikus į nemokamą stovyklą „Vasara be telefono. Lazdijai“.

Lazdijuose – pirmą kartą
Vienas iš stovyklos organizatorių alytiškis Povilas Tamulynas pasakojo, jog stovyklas vaikams jie jau organizuoja septynerius metus, vadovaudamiesi olimpiniu modeliu.
„Stovykloje vyksta gausybė renginių, daugiausia –sportinių. Vaikai visą stovyklos laikotarpį renka taškus, kurie stovyklos pabaigoje suskaičiuojami ir paskelbiami stovyklavimo nugalėtojai“, – pasakojo Povilas.
Šiemet Povilas su komanda tokio tipo stovyklą pirmą kartą organizavo Lazdijuose, iki tol stovyklos vykdavo įvairiuose Dzūkijos regionuose.
Stovykloje dalyvavo 10 metų vaikai, visi berniukai, iš viso 30 lazdijiečių. Už stovyklą vaikams mokėti nereikėjo, nes ji buvo rengiama už savivaldybės skirtas lėšas.

Nakvodavo namuose
Įdomu tai, kad stovyklautojai dienas leisdavo stovykloje, o vakare sugrįždavo nakvoti į savo namus.
„Daugelis vaikų stovykloje buvo pirmą kartą, todėl gal ir gerai, kad jie nakvoti sugrįždavo į namus, nereikėjo adaptacijos, dešimtmečiai dar labai nesavarankiški, todėl nakvynė namuose jiems buvo galimybė ilgesniam laikui neatitrūkti nuo šeimos“, – sakė Povilas.
Jis labai gyrė M. Gustaičio Lazdijų gimnaziją, kuri tas penkias dienas buvo tapusi stovyklos baze.
„Ten puiki infrastruktūra, tinkanti tokio tipo stovyklai“, – sakė Povilas.
Stovyklautojai daug sportavo, lankėsi žirgyne, prie Dusios ežero, važinėjo keturračiais, pietaudavo vienoje iš Lazdijų kavinių.
„Mums stovykla patiko, smagu buvo Lazdijuose. Kiek girdėjau, vaikai irgi liko patenkinti“, – kalbėjo vienas iš stovyklos organizatorių.

Nedraudė naudotis telefonais
Paklaustas, ar stovyklos pavadinimas „Vasara be telefonų“ reiškia tai, jog stovyklautojai tas penkias dienas negalėjo naudotis mobiliaisiais telefonais, Povilas atsakė, jog telefonais naudotis vaikams nebuvo uždrausta.
„Tačiau gyvenimas stovykloje buvo toks intensyvus ir spalvingas, jog vaikai neturėjo laiko ir noro naudotis telefonais. Toks ir yra mūsų tikslas – organizuoti stovyklas taip, kad jos būtų įdomesnės už telefonu gaunamas žinutes“, – pasakojo P. Tamulynas.
Šiemet stovykloje buvo tik berniukai, tačiau jos organizatoriai neatmeta galimybės, jog kitą vasarą į ją bus kviečiamos ir mergaitės. Juokaujama, jog joms sunkiau išgyventi be telefono.

„Dzūkų žinios“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: