Dzūkų žinios

Lazdijietį nuo bausmės laiduodama išgelbėjo motina

Dalintis:

Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje K. V. buvo kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.
Lazdijietis K. V. įkliuvo praeitų metų spalio 7 dieną Kalvarijos savivaldybės teritorijoje, kai neteisėtai įgijo 46,836 g narkotinės medžiagos – kanapių (antžeminių dalių) ir šią narkotinę medžiagą neteisėtai laikė bei gabeno su savimi nuosavybės teise priklausančiu automobiliu ,,VW Passat“. Tai surado rajono policijos komisariato pareigūnai.
Kaltinamasis kaltu prisipažino visiškai, paaiškino, kad spalio pradžioje, tikslios dienos neprisimena, per vaizdo įrašų ir nuotraukų dalijimosi socialinį tinklą ,,Snapchat“ susirašė su asmeniu ir paklausė, ar jis turi parduoti kanapių, kadangi anksčiau šis asmuo jo buvo klausęs, ar jis nenori jų pirkti. Jam sutiko parduoti, sutarė dėl 50 gramų pirkimo. Jie susitarė susitikti prie miškelio važiuojant Kalvarijos link. Ten nuvažiavo vienas savo automobiliu ,,VW Passat“, sustojo nurodytoje vietoje. Iš miškelio atėjo nepažįstamas asmuo, kuris jam padavė maišelį su kanapėmis, o jis sumokėjo 450 Eur. Su šiais narkotikais jis grįžo į namus, sustojo sode prie tvenkinio, ten susvėrė kanapes po 0,9 gramo ir susuko į foliją, gavosi 56 rutuliukai. Po to nuvažiavo prie parduotuvės, sustojo parūkyti, tačiau tuo metu privažiavo pareigūnai, kurie ir rado kanapes automobilyje. Kanapes jis pirko savo reikmėms, kadangi kartais pats parūko, tikslo jas platinti neturėjo. Pirminių paaiškinimų davimo metu sakė, kad platinti ketino, tačiau, kaip teigė dabar, buvo susijaudinęs, todėl taip ir pasakė. Jis pripažįsta padaręs nusikalstamą veiką, dėl to gailisi. Šiuo metu gyvena Lazdijų mieste kartu su motina, įsidarbino, prašo atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą perduodant motinos G. V. žinion.
Liudytojas R. I. patvirtino, kad tą dieną tarnybos metu patruliavo, apie 21 val. 30 min. aikštelėje prie parduotuvės pastebėjo stovintį automobilį ,,VW Passat“, prie kurio stovėjęs vyras, pamatęs jų tarnybinį automobilį, pradėjo įtartinai elgtis, pasilenkė prie automobilio rato. Jie sustojo ir paklausė, ką jis veikia. Vyras nesugebėjo paaiškinti, ką jis veikia, matėsi, kad jis pasimetęs, išsigandęs. Nustatyta, kad vyras, buvęs prie automobilio, yra šio automobilio savininkas K. V., jie patikrino jo dokumentus. Paklausus, ar K. V. su savimi neturi draudžiamų daiktų, šis atsakė, kad ne. Tačiau matėsi, kad jis pradėjo nervintis, todėl nusprendė patikrinti jo automobilio vidų. Apžiūros metu automobilio vairuotojo durelių kišenėje rado 50 vienetų folijos rutuliukų, kuriuose buvo augalinės kilmės medžiagos, K. V. nurodė, kad tai kanapės. Toliau tęsdami automobilio apžiūrą, tarp priekinių sėdynių esančioje daiktadėžėje rado dar 6 vienetus folijos rutuliukų su augalinės kilmės medžiaga. Ant sėdynės automobilyje taip pat buvo nedidelės svarstyklės, folijos rulonėlis. K. V. paaiškino, kad 6 vienetai, kurie rasti daiktadėžėje, yra jo reikmėms, o kitus 50 vienetų, kuriuos rado vairuotojo durelių kišenėje, jis ketina parduoti. Nurodė, kad kiekvieną folijos rutuliuką, kuriame yra 1 gramas kanapių, jis ketina parduoti po 12 eurų.
Teismas konstatavo, kad kaltinamasis neteistas, per
pastaruosius penkerius metus baustas administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių ir viešosios tvarkos pažeidimus, tačiau šių nusižengimų galiojimas pasibaigęs, jis dirba, bendruomenė dėl jo elgesio nusiskundimų neturi, kaltinamas padaręs nesunkų nusikaltimą.
Teismo posėdyje pateiktas prašymas atiduoti kaltinamąjį pagal laidavimą jo motinai G. V. Ši nurodė, kad po šio įvykio sūnus gyvena su ja, ji turi jam didelę įtaką, yra artimi, nuolat bendrauja. K. V. apgailestauja dėl šio įvykio, išgyvena, ji tai mato iš pokalbių su juo ir mano, kad gali pakeisti jo elgesį, kadangi pati turi farmacininkės išsilavinimą, mano, kad gyvendama kartu su sūnumi galės atidžiau jį stebėti, o kadangi jis atsižvelgia į jos nuomonę, mano, kad procesas sūnui bus pakankama priemonė jo požiūriui pakeisti.
Teismas priėmė nutartį K. V. atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, perduodant jį laiduotojos G. V. vienerių metų atsakomybei be užstato, o baudžiamąją bylą jo atžvilgiu nutraukti, konfiskavo automobilį ,,VW Passat“ bei paskyrė K. V. 250 eurų įmoką į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: