Dzūkų žinios

„Metelys in Rock 2020“ kelioms valandoms padėjo užmiršti kasdienes problemas

Dalintis:

Šiandieninė situacija pasaulyje visiškai sujaukė festivalių tvarkaraštį. Didieji renginiai atidėti 2021-iesiems, o bene vienintelė proga sunkesnės muzikos gerbėjams susirinkti drauge – mažieji koncertai, kuriuose dalyvauja beveik vien tik mūsų šalies atlikėjai. „Metelys in Rock“ atitinka visus būtinuosius saugumo reikalavimus, tad jau liepos pradžioje buvo žinoma, kad šis festivalis įvyks ir trečią kartą. Kaip ir kasmet, jame vietos scenoje atsirado ir debiutantams, ir patyrusiems muzikantams. Be to, žiūrovams buvo pasiūlyta ne viena pramoga, nesusijusi su muzika, – dresuotų šunų parodomoji programa, „Aiwakido“ sportininkų pasirodymas.
Jau ir anksčiau renginį organizuojantis Sunkiosios muzikos klubas stebino originaliais sprendimais ar konkursais (pvz., prisiminkime pernai vieno koncerto metu žiūrovui padovanotą… gitarą!), tad šįkart vakaras prasidėjo solo gitaristų varžytuvėmis. Komisijos nuomonė ir publikos simpatijos sutapo – konkurse nugalėjo legendinės grupės „Audronaša“ įkūrėjas Romas Kmitas, šįkart į Dzūkiją atvykęs su kita savo komanda „Titus“.
Koncertinę dalį pradėjo kauniečių grupė „Garma“. Nors grupė pakankamai jauna, akylesni žiūrovai kolektyvo gretose turėjo atpažinti buvusį ilgametį „Thundertale“ bosistą Andrių Murauską. Originalumo kolektyvui suteikė tai, kad kai kurias dainas šios grupės narė Ieva Makauskaitė griežė smuiku, o kai kurias atliko buzukiu.
Antrieji scenoje – gitaristo Romo Kmito vadovaujami „Titus“. Kaip ir prieš tai koncertavęs kolektyvas, jonaviečiai pateikė gana plataus spektro repertuarą. Jame buvo ir daug laiko patikrintų kūrinių, kuriuos daugybę metų muzikantai yra groję Gatvės muzikos dienų renginiuose, bet išgirdome ir visiškai šviežią himną senosios kartos rokeriams.
Paskui savo pasirodymą pradėjo „Brownie Bakers“. Jauni kauniečiai (kolektyvo būgnininkui tėra vos 17 metų) bei patyręs bosistas Kęstutis Skliaustys nuo praėjusių metų groja pasunkintą bliuzą, retkarčiais primenantį garsiuosius australus „AC/DC“. Nepaisant to, kad grupė jauna ir daug kam nebuvo matyta iki šiol, dzūkai itin šiltai ją priėmė ir netgi privertė vieną kūrinį pakartoti dar kartą.
Galiausiai buvo pristatyti kiti festivalio dalyviai – sostinės rokeriai „Rattlesnake“. Grupės vokalistas Justas Lokominas pasidžiaugė sugrįžimu ant šios scenos (vilniečai buvo vieni iš dalyvių, grojusių pirmajame „Metelys in Rock“ renginyje) ir atliko tiek tas dainas, kurios Metelio pakrantę drebino 2018-aisiais, tiek ir naujesnius kūrinius.
Jungtinis Sunkiosios muzikos klubo kolektyvas „S.M.K.“ oficialiai debiutavo būtent šiame festivalyje lygiai prieš metus. Per tą laiką grupė papildė savo grojaraštį dar keliais gerai žinomais hitais. Jei kai kurie „Black Sabbath“, „Judas Priest“ ar „Jethro Tull“ klasikiniai kūriniai jau yra skambėję Meteliuose 2019-aisiais, tai „Bon Jovi“ ar „Uriah Heep“ dainos iki šiol buvo atliktos tik Lietuvos didmiesčių klubuose.
2015-aisiais nustojusios egzistuoti legendinės britų grupės „Motörhead“ idėjas šiandien Lietuvoje skleidžia trijulė „Motörizer“, kuriai ir teko uždaryti šiųmetinį „Metelys in Rock“ festivalį. Daugiau ar mažiau žinomos dainos sukėlė ant kojų ištvermingiausius žiūrovus. O kai atėjo laikas didiesiems šių roko klasikų hitams, tokiems kaip „Killed By Death“, „Ace of Spades“ ar „Overkill“, kai kurie gerbėjai taip šėlo, tarsi scenoje grotų tikrieji „Motörhead“.
Netrukus visi tądien koncertavę atlikėjai susirinko scenoje drauge atlikti festivalio himno, kuriam pasibaigus, dangų nušvietė fejerverkai.
„Metelys in Rock 2020“ muzikinė programa buvo kiek lengvesnė nei ankstesniais metais, tačiau ir ji tas kelias valandas padėjo užmiršti kasdienes problemas ir po labai ilgos pertraukos leido tiesiog pasimėgauti gyva roko muzika. Iki kitų metų!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: