Dzūkų žinios

Sunegalavusių vaikų nebereiks vežti į Alytų

Dalintis:
Mėnesį užrakintos VšĮ „Lazdijų ligoninė“ Vaikų poskyrio durys jau nuo rugpjūčio 1 dienos vėl atvertos mažiesiems ligoniukams.

Mažųjų lazdijiečių tėvai pagaliau gali lengviau atsidusti, susirgus jų atžaloms, nebereiks vaikučių vežti į Alytų, jiems pagalba bus suteikta Lazdijų ligoninėje. Mėnesį užrakintos VšĮ „Lazdijų ligoninė“ Vaikų poskyrio durys jau nuo rugpjūčio 1 dienos vėl priima mažuosius ligoniukus.
VšĮ „ Lazdijų ligoninė“ vadovybė birželį priėmė sprendimą nuo liepos 1 d. mėnesiui uždaryti Vaikų ligų poskyrį, o pagalbos teikimą perkelti į Alytų.
Kaip teigė savivaldybės gydytoja Lina Džiaukštienė, sprendimas liepos mėnesį suteikti „Lazdijų ligoninės“ Vaikų ligų poskyryje dirbantiems darbuotojams atostogas buvo priimtas, kai mažuosius lazdijiečius, esant būtinybei, sutiko priimti Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė. VšĮ „Lazdijų ligoninė“ Vaikų ligų poskyrio medicinos darbuotojai neatostogavo jau ne vienerius metus, atostogų sukaupta daugybė dienų ir išnaudoti jas privalu šiemet.
„Atsižvelgiant į tai, kad vasaros metu Vaikų ligų poskyryje mažųjų pacientų būna labai mažai, ligoninės administracija, pasitarusi su poskyrio darbuotojais, suteikė jiems galimybę vasaros metu paatostogauti. Išėjus atostogų iš kitų rajonų atvykstantiems gydytojams pediatrams, kurių labai trūksta visoje Lietuvoje, vaikams nebūtų užtikrinta kokybiška ir saugi medicininė paslauga“, –teigė savivaldybės gydytoja.
Nuo rugpjūčio vėl visą parą teikiama vaikams būtinoji pagalba Priėmimo-skubiosios medicinos pagalbos skyriuje bei gydomi stacionare Vaikų ligų poskyryje, kuriame yra įsteigtos 4 lovos mažiesiems pacientams.
Kaip teigiama savivaldybės tinklalapyje, Vaikų ligų poskyryje sudarytos puikios sąlygos ir juos slaugantiems tėvams.
Pasak VšĮ „Lazdijų ligoninė“ direktoriaus Valdo Vabuolo, įstaiga, prireikus, pasirengusi užtikrinti ir daugiau vietų vaikams gydyti stacionare. Direktorius pasidžiaugė, kad Vaikų ligų poskyryje yra teikiamos visos reikalingos gydymo paslaugos, čia dirba kvalifikuoti savo srities specialistai, o visai neseniai medikų komandą papildė dar dvi patyrusios vaikų ligų gydytojos.

„Dzūkų žinios“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: