Dzūkų žinios

Vidzgailų vaikų dienos centro kasdienybė iš arti: vien gražių patalpų jau neužtenka

Dalintis:
Vaikų dienos centro vaikams tikra atrakcija ne tik susipažinti su kirpėja Rasa, jos darbo subtilybėmis, įvairiais įrankiais, naudojamais kirpykloje, bet ir pasigražinti.

Dineta Babarskienė

Tądien Vidzgailų vaikų dienos centre čiaukšėjo žirklės, ant žemės krito nukirpti plaukai, vienoms pintos dailios kasos, kitoms kirpta, žaibai „žybčiojo“ tiesiai ant berniukų galvų – kirpėjajuos išskutinėjo itin meistriškai. Paklausta Vidzgailų kaimo bendruomenės pirmininkė Dovilė Zilinkienė, kaip ji čia prisiviliojusi kirpėją Rasą Smirnovą, mįslingai tylėjo, juk žinia, kad kirpėjos visad užsiėmę – darbo joms apstu.
Vaikų dienos centro vaikams tikra atrakcija ne tik susipažinti su kirpėja Rasa, jos darbo subtilybėmis, įvairiais įrankiais, naudojamais kirpykloje, bet ir pasigražinti. Tiesa, mamų reikėjo atsiklausti, ar šios leidžia ilgas kasas nors truputėlį patrumpinti. „Kai ateina ilgakasė ir prašo nukirpti labai trumpai, visada paklausiu ne vieną kartą, ar tvirtai apsisprendė? Dažnai atsakymas būna, kad kirpčiau greičiau“, – sako kirpėja.
Rasa jau trylika metų dirba kirpėja, tad pasakyti turi ką, o ir pasigirti savo darbo rezultatais gali: įvairiomis įmantriomis šukuosenomis, įvairiais dažymo būdais.
Vaikai buvo drąsūs, tad klausimų Rasa sulaukė įvairiausių. Labiausiai įstrigo vienos mergaitės klausimas, prajuokinęs net kirpėją. „Ar jums priemonių darbui nenuperka savivaldybė?“ – teiravosi ši.
Meistrė vos spėjo suktis. Dienos centro lankytojams viskas buvo įdomu. Su vaikais dirbanti dienos centre Arūnė Dereškevičienė prasitarė, kad dar labai norėtų pasikviesti grožio specialistę, kuri pasidalintų makiažo paslaptimis. „Tik tai nepigus malonumas“, – apgailestavo ji.

Rasa jau trylika metų dirba kirpėja, tad pasakyti turi ką, o ir pasigirti savo darbo rezultatais gali: įvairiomis įmantriomis šukuosenomis, įvairiais dažymo būdais.

Projektų šiemet lyg iš gausybės rago
Turi kuo pasidžiaugti Vidzgailų kaimo bendruomenė: šiemet projektai birte byra lyg iš gausybės rago. Vidzgailų kaimo bendruomenės pirmininkė Dovilė Zilinkienė pasidžiaugė, kad jiems šie metai tikrai dosnūs. „Du Užimtumo tarnybos siųsti žmonės du mėnesius prižiūrėjo aplinką. Tai mums didelė paspirtis. Gyvename gražioje, prižiūrėtoje, sutvarkytoje aplinkoje. Du mėnesius dar turėsime žmogų, kuris pagelbės socialinėse veiklose vaikų dienos centre. Turime ir iš jaunimo programos iki 29 metų 16 metų merginą. Be galo džiaugiuosi, kad yra šis jaunas žmogus, mat ji įvaldžiusi naujas technologijas, tad turime savo puslapį feisbuke. Atrodo, jei tavęs nėra feisbuke, tai tavęs išvis nėra – dabar esame“, – pasakoja bendruomenės pirmininkė. Ji ypač patenkinta žmonėmis, besidarbuojančiais jų bendruomenėje. „Jiems gerai ir mums gerai“, – teigia ji apie šiuos keturis pagalbininkus, kurie ypač praverčia.
Dovilė džiaugiasi gautu finansavimu vaikų vasaros stovykloms. „Vieną jau organizavome – tai „Mažieji inžinieriai“, ką tik sužinojau, kad organizuosime ir kitą stovyklą. Rašėme projektą apie vaikų psichologijos atspindėjimą jų meno darbuose“, – šypsodamasi pasakoja bendruomenės pirmininkė. Ji sako, kad turės keramikos užsiėmimą: nuo molio gabalėlio iki jau išdegto darbelio, stiklo varpelius spalvins stiklo dažais: spalva, grožis, grakštumas ir garsas susilies į vieną, piešimą ant drobės, kvilingą. „O paskutinę dieną – paroda. Darbas pasisekė, nepasisekė, tačiau jis turi būti padarytas, kaip mokame, gebame, norime“, – pasakoja Dovilė, jau gyvenanti būsimo projekto įgyvendinimo darbais.
Tiesa, dar ir materialinę bazę žada pasigerinti. „Iš Nacionalinės mokėjimo agentūros materialinės bazės kūrimui ir stiprinimui: mūsų suolus pakeis minkštos kėdės, minkšta dalis, sėdmaišiai, televizorius. Ir dar paslėpsime pirštų antspaudus, esančius ant sienų – didžiąją salę atsinaujinsime, persidažysime“, – šypsodamasi pasakoja pašnekovė. Dar laukia keleto atsakymų – tikisi sėkmingai laimėti dar du pateiktus projektus. „Labiausiai norime biliardo stalo. Jaunimas labai nori – jie jau nenori sėdėti ir į teliką spoksoti. Vien gražių patalpų jau neužtenka. Tikimybė, kad lydės sėkmė, maža, bet… Ir, žinoma, norime veiklų veiklų – tai, manau, labai svarbu“, – jau surimtėjusi kalba Dovilė.
Dar mažieji dienos centro lankytojai man liepia neužmiršti ir parašyti, kad lankėsi prie jūros kartu su tėveliais. „Labai patiko, net tėveliai paliko savo ūkius prižiūrėti patikimiems pagalbininkams ir važiavo kartu. Tuo itin džiaugiuosi“, – sakė vaikų dienos centro darbuotoja Arūnė Dereškevičienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: