Dzūkų žinios

Kada Lazdijų valdžia atnaujins informaciją apie partizanų vadą?

Dalintis:
Klaipėdietis Antanas Maslauskas pastebėjo neatitikimus ekspozicijoje apie mūsų legendinį partizanų vadą.

Nors rajono valdžia nevengia girtis, jog gerbia ir saugo garsaus žemiečio, partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą, tačiau kai kurios detalės verčia galvoti priešingai.
Praeitą penktadienį į „Dzūkų žinių“ redakciją kreipėsi klaipėdietis Antanas Maslauskas, kuris retkarčiais lankosi Lazdijuose. Vyriškis teigė, kad jam labai patinka prie bažnyčios įkurtas parkas, kuriame įrengta A. Ramanausko-Vanago atminimui skirta vizualinė ekspozicija.
„Labai atidžiai susipažinau su šioje ekspozicijoje pateikta informacija apie mūsų legendinį partizanų vadą. Nustebino vienas įrašas. Viename iš stendų buvo parašyta, jog A. Ramanausko-Vanago „užkasimo vieta neišaiškinta”. Juk tai sena informacija. Puikiai žinome, kad 2018 metų vasarą partizanų vado palaikai buvo surasti Vilniuje, Našlaičių kapinėse, paskui iškilmingai buvo perlaidoti Antakalnio kapinėse tų pačių metų spalį”, – stebėjosi svečias iš Klaipėdos.
Jis teigė, jog prieš mėnesį jis nuvyko į Lazdijų rajono savivaldybę ir sekretoriate pasidalijo savo pastabomis apie klaidinantį įrašą ekspozicijoje apie partizanų vadą.


Vyriškiui buvo pažadėta, kad jo pastabos bus perduotos rajono vadovams ir netikslumas bus pataisytas.
„Atvažiavau į Lazdijus po mėnesio, tikėjausi, jog klaida stende bus pataisyta, tačiau vėl perskaičiau: „užkasimo vieta neišaiškinta”. Keista ir apmaudu. Kodėl valdžia nepakeitė pasenusios ir netikslios informacijos? Mažiau informacijos apie šį žmogų turintys šio parkelio lankytojai toliau skaitys klaidinantį tekstą. Manau, jog tai yra akivaizdus abejingumas svarbioms mūsų istorijos detalėms. Gerbiamieji Lazdijų vadovai, ar jūs nežinote, jog A. Ramanauskas-Vanagas buvo perlaidotas 2018 m. spalio 6 d. Valstybinėse laidotuvėse dalyvavo visi aukščiausieji Lietuvos vadovai. Suraskite drąsos ir keliasdešimt eurų informacijai patikslinti“, – kalbėjo klaipėdietis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: