Dzūkų žinios

Lazdijams nešlovę užtraukusio antiherojaus neranda policija

Dalintis:
Domininkas Armalis.

Du kartus iš Kauno klinikinės ligoninės sugebėjęs pabėgti, per visą Lietuvą iš Kauno į Seirijus viešuoju transportu keliavęs ir sukėlęs pavojų dešimtims žmonių, koronavirusu užsikrėtęs Domininkas Armalis – vėl laisvėje. Iš gydymo įstaigos jis išleistas kaip pasveikęs. Tačiau dabar jo neranda teisėsaugininkai.

Pareiškė įtarimus
Vien po pirmo D. Armalio pabėgimo buvo nustatyta devyniolika tada kontaktą su juo galėjusių turėti asmenų. Ikiteisminiuose tyrimuose, pradėtuose tiek dėl pirmojo jo pabėgimo iš Kauno klinikinės ligoninės liepos 23-ąją, tiek dėl antrojo – liepos 26-ąją, jam buvo pareikšti įtarimai dėl Kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.
Teisėsaugininkai neturi duomenų, kad D. Armalis apkrėtė koronavirusu bent vieną iš minėtų devyniolikos asmenų. Yra išsiųstos užklausos, tačiau atsakymų iki šiol nesulaukta.
Po pirmojo pabėgimo jis vėl buvo sugrąžintas į Kauno klinikinę ligoninę, nes Abromiškių reabilitacijos ligoninė tada atsisakė bėglį priimti. Sugrąžintas į Kauno klinikinę ligoninę, D. Armalis po trijų dienų vėl pabėgo, bet buvo sulaikytas ligoninės teritorijoje.
Rugpjūčio pradžioje – po dviejų neigiamų testų jis buvo pervežtas į specifinės paskirties Pakaunės ligoninę, kurioje buvo atsidūręs ir liepą.

Grasino bado streiku
Kaip rašo „Kauno diena“, neužsibuvo šioje gydymo įstaigoje D. Armalis ir rugpjūtį, kai jis buvo čia pervežtas iš Kauno klinikinės ligoninės ir ėmė grasinti, kad paskelbs bado streiką.
Minėta Pakaunės ligoninė – paskutinė teisėsaugininkams, atliekantiems ikiteisminius tyrimus dėl D. Armalio pabėgimų, žinoma jo buvimo vieta. Išrašytas iš šios ligoninės, D. Armalis į Lazdijus, kur yra registruotas, negrįžo, nors jam yra skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.
Įtariama, kad D. Armalis toliau gali gyventi benamio gyvenimą Kaune, greičiausiai – vėl Palemone, kur prisilaikė prieš patekdamas pas medikus dėl sumuštos galvos, kai jam ir buvo diagnozuotas koronavirusas.
Kol kas paskelbta tik vietinė D. Armalio paieška, nes be jo nebus galima baigti ikiteisminių tyrimų, kurie artimiausiu metu bus sujungti į vieną.

Atšaukė renginį
D. Armalio „žygiai“ vėl buvo prisiminti praėjusį šeštadienį Leipalingyje vykusioje Jotvingių šventėje.
Ši tradicinė, nepigiai kainuojanti, paprastai sutraukianti iki tūkstančio žiūrovų šventė turėjo vykti per Onines. Tačiau, likus pusantros paros iki šventės pradžios, paaiškėjo, jog tuo pačiu autobusu iš Kauno, kuriuo važiavo iš ligoninės pabėgęs ir COVID-19 nešiojantis D. Armalis, keliavo keletas žmonių iš Leipalingio. Kadangi iškart nepavyko identifikuoti visų keliavusių leipalingiečių tapatybių, Druskininkų savivaldybės vadovai nusprendė nerizikuoti šventės žiūrovų, dalyvių sveikata ir skubiai atšaukė numatytą renginį.
Renginys buvo nukeltas į rugsėjo 5 dieną, tačiau jame dėl neseniai priimtų ribojimų masinių renginių metu galėjo dalyvauti tik maža dalis žmonių, kurių būtų sulaukta per Onines.

Pastebėtas Lazdijuose
Nors spaudoje teigiama, kad Kauno teisėsaugininkai neranda D. Armalio, tačiau Lazdijų gyventojai šį „herojų“ pastebėjo Sodų gatvėje, šalia jo gyvenamosios buveinės.
Lazdijų miesto seniūnijos seniūnaitis Linas Jarmala teigė, jog D. Armalį jis mato beveik kasdien.
„Jis šiuo metu tikrai yra Lazdijuose, ir mūsų policija tikrai apie tai žino. Matau jį beveik kasdien – kaimynų ir praeivių jis prašo cigarečių, ieško su kuo išgerti. Mano žiniomis, jis buvo įsivėlęs į konfliktą viename prekybos centre, kur sultimis apliejo kasininkę“, – pasakojo seniūnaitis.
L. Jarmala teigė žinąs, jog D. Armaliui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jo pabėgimų iš ligoninės. Policija jam yra surašiusi ir administracinės teisės pažeidimo protokolų.
„Šis pilietis elgiasi labai iššaukiančiai – leidžia sau išsikviesti greitosios pagalbos automobilį, kad jį parvežtų į namus, jis jaučiasi labai reikšmingas. Tikra bėda su juo“, – kalbėjo seniūnaitis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: