Dzūkų žinios

Nerimas ir viltis. COVID-19 vėl Lazdijuose?

Dalintis:

Atrodė, jog koronavirusas, keturis mėnesius grasinęs Lazdijų krašto žmonėms, taps tik slogus sapnas, tačiau praėjusią savaitę COVID-19 vėl pasirodė mūsų krašte.
Rugpjūčio 27 dieną pranešta, kad COVID-19 atvejis buvo nustatytas savivaldybės administracijos darbuotojai. Minėta darbuotoja atostogavo, bet, turimomis žiniomis, rugpjūčio 19 dieną ji buvo atvykusi į darbą. Buvo skubiai dezinfekuotas savivaldybės pastatas.
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Lazdijų rajono savivaldybės gyventoja, kuriai buvo nustatytas susirgimas dėl  COVID-19, rugpjūčio 19 d. lankėsi grožio salone, esančiame Vilniaus g. 5-2, Lazdijuose, rugpjūčio 22 d. lankėsi parduotuvėje „Viligitra“ Seirijuose. Be to, rugpjūčio 20 d. buvo Alytuje, grožio salone „Justė“ (Statybininkų g. 34).
Dėl COVID-19 buvo tiriami penki savivaldybės administracijos darbuotojai, rugpjūčio 19 d. savivaldybės administracijos pastate bendravę su darbuotoja, kuriai rugpjūčio 27 d. buvo nustatyta COVID-19 liga. Testų rezultatai buvo NEIGIAMI.
Taip pat buvo atlikti savivaldybės administracijos darbuotojos, kuriai praėjusį ketvirtadienį buvo nustatytas susirgimas dėl COVID-19, artimųjų tyrimai dėl koronavirusinės infekcijos. Atsakymai – neigiami.
Užvakar paaiškėjo savivaldybės administracijos darbuotojos, kuriai praėjusią savaitę buvo nustatyta COVID-19 liga, tyrimo dėl koronaviruso infekcijos pakartotinio testo rezultatas. Jis buvo NEIGIAMAS. Vakar turėjo būti atliekamas dar vienas pakartotinis tyrimas.
Nors atsirado viltis, jog COVID-19 Lazdijuose buvo netikras aliarmas, tačiau ir toliau budrumo prarasti negalime.
Visiems, pajutusiems į peršalimo panašius simptomus, rekomenduojame kreiptis nemokama koronos karštąja linija 1808.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: