Dzūkų žinios

Netikslūs COVID-19 testai – pagaliai į savivaldos ir verslo vežimo ratus

Dalintis:

Vis dažniau kyla faktų, jog COVID-19 tyrimai nėra tikslūs – pradžioje tam pačiam žmogui nustatomas teigiamas COVID-19 testas, o pakartotiniai tyrimai būna neigiami. Kitaip tariant, viešai paskelbus apie tai, jog žmogus yra užsikrėtęs koronavirusu, vėliau tą informaciją tenka paneigti. Tačiau po tokių paneigimų sunkiai pavyksta atkurti savivaldybės bei įstaigų, kuriose lankėsi neva užkrėstas žmogus, reputaciją.
Panaši situacija atsitiko ir Lazdijuose, kai rugpjūčio 27 dieną buvo pranešta, kad COVID-19 atvejis buvo nustatytas Lazdijų savivaldybės administracijos darbuotojai. Minėta darbuotoja atostogavo, bet rugpjūčio 19 dieną ji buvo atvykusi į darbą. Buvo skubiai dezinfekuotas savivaldybės pastatas, imtasi kitų apsaugos priemonių.
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Lazdijų rajono savivaldybės gyventoja, kuriai buvo nustatytas susirgimas dėl  COVID-19, rugpjūčio 19 d. lankėsi grožio salone, esančiame Vilniaus g. 5-2, Lazdijuose, rugpjūčio 22 d. lankėsi parduotuvėje „Viligitra“ Seirijuose. Be to, rugpjūčio 20 d. buvo Alytuje, grožio salone „Justė” (Statybininkų g. 34).
Pakartotinis testas, kuris buvo atliktas prieš rugsėjo 1 dieną, buvo neigiamas. Praėjusios savaitės viduryje atliktas trečiasis testas – irgi neigiamas.
Kitaip sakant, dėl COVID-19 atvejo Lazdijuose – melagingas aliarmas.
Iškart po tokios žinios savo nuoskauda dėl šios situacijos socialiniuose tinkluose pasidalijo Lazdijų grožio salono savininkė Jurgita Margevičiūtė: „Absurdo jumoras pasiekė apogėjų!!! Cirkas be pinigų, liaudiškai tariant. Dėl kažkieno klaidos (neaišku, kieno) salonas bei darbuotojai patyrė nuostolių, patyčių ir grasinimų savaitę.. kas už tai turi atsakyti?“
Ko gero, gerbiamoji Jurgita yra teisi, galima įsivaizduoti, kokios reakcijos sulaukė viešai paskelbta informacija, kad koronaviruso nešiotoja buvo atvykusi į šį saloną. Žinant, kokia žmonių hipertrofuota reakcija į COVID-19, salono egzistavimui, jei moters diagnozė nebūtų paneigta, kiltų rimtas pavojus.
Su analogiškais netikslių testų rezultatais dukart susidūrė Druskininkų savivaldybės gyventojai, kai pradžioje buvo nustatyti teigiami COVID-19 testai, o pakartotiniai testai būdavo neigiami.
Druskininkų vadovai buvo principingi ir oficialiai pareikalavo atsakingų institucijų išsiaiškinti, dėl kieno kaltės buvo padarytos apmaudžios klaidos, galėjusios turėti neigiamų pasekmių verslo ir savivaldos reputacijai.
Gal šiuo kaimynų pavyzdžiu galėtų pasekti ir Lazdijų rajono savivaldybės vadovai?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: