Dzūkų žinios

Principingam architektui rajono valdžia mojuoja papeikimų vėzdu

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės vyriausiasis architektas Ričardas Vyšniauskas.

Panašu, kad Lazdijų rajono savivaldybės vadovams nereikalingi tokie specialistai, kurie aklai nepaklūsta galimai neteisėtiems valdžios nurodymams, bet vadovaujasi įstatymais ir savo profesine savigarba. Greitai iš pareigų gali būti atleistas rajono valdžiai neįtikęs, principingumu pasižymintis Lazdijų rajono savivaldybės vyriausiasis architektas Ričardas Vyšniauskas.
Dėl jo neva padarytų tarnybinių nusižengimų antrą kartą per keturis mėnesius sudaryta komisija, kurios neabejotinas tikslas – pripažinti architektą padarius tarnybinį nusižengimą. Tai leistų administracijos direktorei pareikšti architektui antrą griežtą papeikimą, kuris atrištų rajono vadovams rankas – atleisti vyriausiąjį architektą iš darbo.
Vidurvasarį R. Vyšniauskas užsitraukė rajono valdžios rūstybę, kai atsisakė pritarti ir savo parašu patvirtinti didžiulio, keliasdešimties hektarų plotą užimančio saulės elektrinių masyvo, planuojamo įrengti visai šalia Lazdijų, projektui.
Nors architektas įrodė, jog tokios apimties saulės elektrinės įrengimas prieštarauja įstatymams, rajono valdžia nusprendė, jog architektas padarė tarnybinį nusižengimą. Tuomet jam buvo pareikštas griežtas papeikimas.
Kadangi šios nuobaudos neužteko R. Vyšniauską atleisti iš pareigų, galimai buvo nuspręsta, jog architektui reikia įrašyti dar vieną griežtą papeikimą.
Rugsėjo 4 dieną administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė sudarė komisiją ištirti R. Vyšniausko galimai padarytą tarnybinį nusižengimą. Ji rėmėsi kauniečio G. Rožuko skundu, kuris pasiskundė rajono valdžiai, kad R. Vyšniauskas nepritarė detaliojo plano Meteliuose pakeitimams. Taip pat buvo gautas ir „Mockavos terminalo“ raštas, jog R. Vyšniauskas laiku nesuderino parengto projekto.
Komisijos pirmininke paskirta Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyriaus vedėja Andrė Zenevičienė, komisijos nariais – Vietinio ūkio skyriaus vyr. inžinierius statybininkas Kęstutis Janulis bei du Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai – vedėjas Kęstutis Jasiulevičius ir vyr. specialistė Adelė Sukackienė.
Nuo šių žmonių kompetencijos ir padorumo priklausys tolesnis architekto likimas.
R. Vyšniauskas įsitikinęs, jog šios komisijos sudarymas – dar viena priemonė jį nubausti už principingumą ir trukdymą rajono valdžiai pažeidinėti įstatymus.
„Abu šie inkriminuojami man pažeidimai yra visiškai nepagristi, tai traktuoju, kaip administracijos direktorės norą skubiai susidoroti su manim, kad netrukdyčiau jai veikti ir daryti neteisėtus veiksmus savivaldybės atliekamuose darbuose, kaip įtariu, dėl dar vienos elektrinės kūrimo Grikapalio kaime ar visais kitais klausimais, kurie, mano supratimu, yra neteisingai sprendžiami“, – teigė R. Vyšniauskas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: