Dzūkų žinios

Riedutininkų rampos atidarymo džiaugsmą bandė užtemdyti įtarimų šešėliai

Dalintis:
Atidarymo ceremonijoje dalyvavo profesionalūs riedutininkai iš Kauno.

„Mums labai smagu, kai matome, jog riedutininkų rampą statome ne tam, kad valdžia užsidėtų varnelę, bet jaunimui, kuri jiems labai reikalinga ir kurios aktyviai leidžiantys laisvalaikį žmonės labai laukia“, – sakė Lazdijų riedutininkų rampą įrengusios sostinės bendrovės „CGS“ direktorius Raimondas Smalskys.
R. Smalskys teigė, jog jų bendrovė tokias ir panašias rampas įrenginėja visoje Lietuvoje, atsižvelgami į tai, kokios rampos reikia konkretaus miesto ar miestelio reikmėms.
Jis teigė, jog bendrovės specialistai, rengdami tokių objektų projektus, konsultuojasi su jaunimu, riedutininkų bendruomene, kad įrengtų užsakovams tinkamą objektą.
Praėjusį savaitgalį Lazdijų parke buvo atidaryta per 60 tūkst. eurų kainavusi nauja riedutininkų rampa, kurios vietos jaunimas jau seniai laukė. Kiek galima matyti plika akimi, rampos montavimo darbai atlikti kokybiškai, atitinkantys visus reikalavimus.
Tačiau šioje malonioje istorijoje atsirado ir šaukštas deguto – kilo įtarimų, jog galimai kai kas iš lazdijiečių nusavino nuo rampos montavimo darbų likusias statybines medžiagas.

Lazdijų seniūnaitis Sigitas Valavičius priglaudė likusias statybines atliekas po rampos statybos. (Fotografija iš asmeninio FB profilio)

Seniūnaitis džiaugėsi rampa
Lazdijų seniūnaitis Sigitas Valavičius, gyvenantis prie parko, teigė, jog naujoji rampa yra labai reikalingas objektas, ten renkasi daug jaunimo.
„Žinoma, vakarais prie rampos gali ateiti ir ne tik tie, kas važinėja riedučiais, bet ir kitokių žmonių. Manau, kad policija turėtų retkarčiais pavažinėti šalia šio objekto, kad ten nesusirinktų nepageidaujamų piliečių ir nevyktų negerų dalykų“, – svarstė S. Valavičius.
Jis sakė, kad šis objektas pritrauks daug jaunimo, taip pat džiaugėsi, jog statybininkai kokybiškai atliko savo darbą.
„Šiek tiek prisidėjau prie atidarymo šventės, pakviečiau riedutininkus iš Kauno, kad jie pademonstruotų, kaip galima profesionaliai naudotis šia rampa“, – sakė S. Valavičius.

Įtarė pasisavinus likusias medžiagas
Į redakciją kreipėsi Lazdijų miesto gyventojai, kurie teigė, jog seniūnaitis S. Valavičius galimai pasiėmė nuo rampos įrengimo likusias statybines medžiagas.
„Matėme, kaip seniūnaitis iš parko atsinešė į savo kiemą medienos ir kitų statybinių medžiagų. Manome, jog jis pasiėmė nuo rampos statybų likusias medžiagas“, – teigė šią situaciją matę lazdijiečiai.
„Dzūkų žinios“ kreipėsi į S. Valavičių, prašydamos patvirtinti arba paneigti informaciją apie nuo rampos statybų atlikusių statybinių medžiagų paėmimą.
„Taip, aš paėmiau medienos atraižų. Statybininkai, montavę riedutininkų rampą, sakė, jog jie nenori medžiagų likučių vežtis atgal į Vilnių, todėl prašė jais pasirūpinti savo nuožiūra. Tai jas ir parsinešiau namo“, – sakė S. Valavičius.
Bendrovės „CGS“, įrenginėjusios Lazdijų riedutininkų rampą, direktorius R. Smalskys teigė, jog paprastai, jei lieka medžiagų nuo įvykdyto projekto, bendrovė jų nenaudoja kito objekto įrengimui.
„Šiuo atveju seniūnaičiui buvo leista pasirūpinti statybinėmis atliekomis. Jis galėjo jas išmesti į sąvartyną, užkasti ar kaip kitaip panaudoti. Šis žmogus mums geranoriškai padėjo. Vieną savaitgalį, kai mes nedirbome, jis pasaugojo rampos statybai skirtus medienos balkius, kad ilgapirščiai jais „nepasirūpintų“. Gal tada kas nors iš kaimynų ir užfiksavo tai“, – kalbėjo bendrovės direktorius.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: