Dzūkų žinios

Kaip išsirinkti kokybišką striukę?

Dalintis:

Rūbai daug pasako apie juos dėvintį žmogų. Ne veltui patarlė sako: „pagal rūbus sutinka, pagal protą išlydi“. Nors šiame posakyje pabrėžiamas ir išskiriamas žmogaus protas bei žinios, vis tik pripažįstama ir rūbų reikšmė. Juk ne visada turime galimybę žmogų išklausyti, bet visada vienu žvilgsniu galime įvertinti jo išvaizdą.

Šaltuoju metų periodu daugiausiai matome žmogaus išorinius drabužius. Ir pats populiariausias rudens drabužis – striukė. Striukė vyrams, striukė moterims, striukė vaikams, striukė paaugliams ir tt. Galime jas lyginti pagal spalvas, audinį, šilumą, vėjo lietaus pralaidumą, atsparumą drėgmei, pasiuvimo kokybę, išvaizdą ir tt.

Jei moteris dažniausia turi ne vieną išorinį rūbą: paltą, lietpaltį, skraistę ar apsiaustą, tai striukė vyrams yra pats populiariausias, praktiškiausias ir mėgstamiausias lietingojo ir šaltojo sezono garderobo elementas. Kodėl vyriška striukė yra tokia populiari? Patogumas yra svarbiausia šio drabužio populiarumo priežastis. Vaikščioti, dirbti, vairuoti, važiuoti dviračiu, žaisti su striuke vyrams yra patogu, komfortiška ir saugu.

Kokybė svarbiausia

Vyrams yra labai svarbi gaminio kokybė. Striukė vyrams kartais yra vienintelis rudens/pavasario sezono rūbas, todėl svarbu, kad ją galima būtų dėvėti ne tik skirtingomis oro sąlygomis, bet ir įvairiausiomis progomis. Striukės vyrams kokybę apsprendžia keli elementai.

Gebėjimas išlaikyti šilumą

Pirmiausias ir svarbiausias vyriškos striukės kokybės rodiklis – striukės gebėjimas išlaikyti šilumą. Ši savybė labiausiai priklauso nuo išorinio audinio savybių ir nuo to, kuo yra užpildyta vyriška striukė. Didelę įtaką kokybei turi išorinis striukės audinys. Jo kokybę galime įvertinti pagal tai, kaip išorinis audinys sulaiko drėgmę, apsaugo mus nuo lietaus ir vėjo. Parduotuvėse galima rasti įvairios išorinio audinio sudėties, spalvų ir stilių striukių, atitinkančių pačius išrankiausius skonius, bei patenkinančių įvairiausias užgaidas.

Striukės užpildas

Antrasis svarbus kokybės veiksnys yra gaminio užpildas. Striukė gali būti be pašiltinimo ir užpildo. Šios vyriškos striukės yra plonos ir dėvimos šiltuoju metų laiku. Daugiau skirtos apsaugoti žmogų nuo vėjo ar šiokios tokios vėsumos ir drėgmės. Tačiau žieminės bei rudeninės vyriškos striukės šilumą palaiko dėl jose esančio užpildo. Jis gali būti natūralus – plunksnos ir pūkai. Tačiau striukė su natūraliu pūkų užpildu reikalauja daugiau specialių priežiūros ir dėvėjimo žinių, dėmesio, bei yra opios priežiūros klaidoms. Jas būtina valyti specializuotose valyklose su tam pritaikytomis valymo priemonėmis. Laikydami netinkamomis sąlygomis ar netinkamai plaudami ir valydami, bei dėvėdami, galite šį rūbą negrįžtamai sugadinti. Vyriška striukė gali turėti ir sintetinį užpildą. Reikia paminėti, kad greitai tobulėjant technologijoms, sintetinis užpildas tampa vis populiaresnis yra naudojamas žymiai dažniau. Striukės šiluma priklauso nuo įsiuvamo sintetino užpildo sluoksnio storio ir tankumo. Kartais atrodytų labai plona striukė, yra labai šilta ir gali būti dėvima ir prie žemos temperatūros. Striukes su sintetiniu užpildu yra ypatingai lengva prižiūrėti. Jų ne reikia valyti specializuotose valyklose, o galima skalbti namuose paprastose skalbimo mašinose.

Specializuotos striukės

Ypatingas dėmesys išorinio ir vidinio audinio savybėms yra skiriamas siuvant specializuotas vyriškas striukes: žvejams, medžiotojams, slidininkams, kelininkams ir kitoms specializuotoms veikloms. Savybės, kuriomis pasižymi striukė medžiotojams, netiks slidininkams arba kelininkams.

Pasiuvimo kokybė

Vyriškos striukės pasiuvimo kokybė yra lygiai taip pat svarbi, kaip ir išorinio bei vidinio audinio kokybė. Netiesios ir nesandarios siūlės gali labai pabloginti apsaugines striukės savybes. Jei rūbas ir bus pasiūta iš aukščiausios kokybės audinio, bet siūlės bus netinkamai susiūtos, striukė neatliks pagrindinės savo funkcijos: išlaikyti šilumą ir apsaugoti mus nuo košiančio vėjo, drėgmes ir lietaus.

Taigi, kokia bus jūsų vyriška striukė, kurią dėvėsite šį sezoną, priklausys tik nuo jūsų gyvenimo stiliaus, prioritetų, norų, pageidavimų ir finansinių galimybių.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: