Dzūkų žinios

Laplandija Dzūkijoje: prie Dusios ežero Kalėdų Senelio rezidencija

Dalintis:
Senelis dar nežino, kada ir kokiu būdu galės priimti norinčius aplankyti sodybą, bet galima jam rašyti feisbuko ir instagramo paskyrose, ir gal palengvėjus karantino sąlygoms kas pavyks.

Danielius Jakubavičius

Jei jums kas papasakotų apie ant Dusios ežero kranto pastatytą šaunią Kalėdų Senelio rezidenciją, panašią į užsienyje esančią Laplandiją, tikriausiai nelabai tuo patikėtumėte.
Visgi, 2020-iems metams artėjant į pabaigą, visų nuostabai senas kluonas Perlytės sodyboje Alytaus rajono Simno seniūnijos Metelytės kaime pavirto puikiais Dzūkijos Senio Kalėdos namais.
Viso to sumanytojas – Andrius Perlys, prieš kelerius metus paveldėjęs seną kluoną įspūdingoje Dusios ežero pakrantėje. Pradžioje buvo galvojama pastatą nugriauti ir vietoje jo kažką naujo pastatyti. Tačiau išradingo vyriškio vizijose gimė šauni idėja: iš seno kluono padaryti tikrą dzūkišką Senio Kalėdos rezidenciją kaip užsienyje: su įmantriausiomis dekoracijomis ir akį gundančiais eksponatais.
Vos pradėjus rekonstrukciją, viduje visi mediniai sienojai, balkiai buvo nudažyti šviesiai. Įrengta kaip tikram herojui gyventi: svetainėje – pilnos lentynos knygų, patefonas, išdidi žaisliukais ir girliandomis papuošta eglutė. Be viso šito pompastiško reginio, kitoje pirmo aukšto pusėje Seneliui yra įrengtas net miegamasis su dviem didžiulėmis lovomis.
O antro aukšto palėpėje – šaunus kambarys snieguolei ir nykštukams, kuriame trys lovos bei daug vaikiškos atributikos detalių.
Sodybos įkūrėjas A. Perlys džiaugiasi, kad puikiai pavyko laiku, kaip tik priartėjus šventiniam laikotarpiui, įgyvendinti visus užmojus ir idėjas. O visas šis kūrinys skiriamas dešimtmetei dukrai, kurios gražia pavarde Perlytė ir pavadinta sodyba.
Pašnekovas dar nežino, kada ir kokiu būdu galės priimti norinčius aplankyti sodybą, bet galima jam rašyti feisbuko ir instagramo paskyrose, ir gal palengvėjus karantino sąlygoms kas pavyks.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: