Dzūkų žinios

Pandemija nesustabdė svarbių Lazdijų ligoninės projektų

Dalintis:
Lazdijų ligoninės direktorius Valdas Vabuolas.

Lazdijų ligoninei iki šiol pavyko išvengti koronaviruso židinio įstaigos viduje, nors daugeliui šalies sveikatos priežiūros įstaigų tai tapo neišsprendžiama problema. Ir per karantiną ligoninė ne tik teikia įprastas paslaugas ir atlieka planines operacijas, bet ir vykdo solidų projektą. Įgyvendinus projektą, pagerės darbo sąlygos Reabilitacijos skyriuje bei paslaugų prieinamumas.
Apie tai, kaip dirba ligoninė karantino sąlygomis, „Dzūkų žinioms“ papasakojo ligoninės direktorius Valdas Vabuolas.
Ligoninės vadovas teigė, jog stacionarinės asmens sveikatos priežiūros paslaugos dėl COVID-19 ligos organizuojamos klasteriniu-teritoriniu principu. Paslaugų teikimą dėl COVID-19 ligos
organizuoja VšĮ Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos. Pacientai, kuriems diagnozuota sunki COVID-19 ligos forma, taip pat gydomi Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninėje.
Paklaustas, ar Lazdijų ligoninėje teikiamos įprastos paslaugos, ar atliekamos planinės operacijos, V. Vabuolas patikino, jog sveikatos priežiūros paslaugų teikimo apimtys nesumažėjo. Direktoriaus teigimu, įstaigoje sveikatos priežiūros paslaugos  teikiamos pagal patvirtintą planinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų planą, kuris parengtas pagal sveikatos apsaugos ministro nustatytus reikalavimus ir atitinka paciento interesus.
Pasidomėjus, ar, COVID-19 užsikrėtimų skaičiui pasiekus ypač dideles apimtis, Lazdijų ligoninėje galėtų atsirasti lovų COVID-19 ligoniams, V. Vabuolas sakė, jog šiuo metu, vadovaujantis operacijų vadovo sprendimais, regiono sveikatos priežiūros įstaigų susitarimais, VšĮ ,,Lazdijų ligoninė” lovų COVID-19 ligoniams gydyti nenumatyta.
Ligoninės vadovas sakė, jog ligoninėje griežtai taikomos visos  prevencinės priemonės, numatytos ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimuose, Sveikatos apsaugos ministerijos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ir Higienos instituto rekomendacijose.
„Pacientų lankymas draudžiamas, išskyrus įstaigos vadovo ar kito jo įgalioto asmens leidimu terminalinės (kritinės) būklės pacientų ir pacientų iki 14  metų lankymą“, – teigė ligoninės direktorius.
Pasidomėjus, kiek šiuo metu ligoninėje dirba medikų, atvykstančių iš kitų Lietuvos savivaldybių, ir ar yra medikų iš ligoninių, kuriose fiksuoti COVID-19 protrūkiai, V. Vabuolas teigė:
„Į Lazdijų ligoninę atvyksta 37 medikai. Medikai iš kitų ligoninių atvyksta su atliktu PGR testu, taip užtikrindami vietinių medikų ir pacientų saugumą. VšĮ „Lazdijų ligoninė“ COVID-19 atvejų ligoninės darbuotojams nebuvo nustatyta.“
Šiuo sudėtingu laikotarpiu Lazdijų ligoninė pradeda vykdyti projektą, skirtą ventiliacijos sistemos ir fizinės reabilitacijos patalpų remontui. Paprašytas plačiau papasakoti apie šį projektą, V. Vabuolas sakė, jog vykdomas investicijų projektas „Viešosios įstaigos Lazdijų ligoninės sveikatos priežiūros paslaugų kokybės gerinimas“.
„Projektas bus įgyvendintas 2020 metais, valstybės biudžeto lėšų suma – iki 300 tūkst. Eur. Bus atnaujinti Fizinės medicinos ir reabilitacijos kabinetai – 260 kv. m. Darbo sąlygos pagerės  visam reabilitacijos skyriui, o taip pat pagerės sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumas pacientams“, – sakė V. Vabuolas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: