Dzūkų žinios

Atšiaurus vėjas nesutrikdė raštuotos Lazdijų eglės žavesio

Dalintis:

Kalėdų laukimas Lazdijuose oficialiai prasidėjo – vėjuotą praėjusio pirmadienio vakarą Nepriklausomybės aikštėje buvo įžiebta tautiniais raštais papuošta Lazdijų eglė. Nors šiemet ši visų laukta šventė dėl COVID-19 grėsmės vyko beveik be žiūrovų, tačiau socialiniuose tinkluose šią akciją stebėję žmonės galėjo įvertinti visą Lazdijų miesto kalėdinio papuošimo grožį.
Kaip teigė Lazdijų kultūros centras, pasiūlęs šiais metais eglę papuošti lietuvių tautiniais elementais, „kultūra ir istorija net sunkiausiais laikmečiais mus jungė ir suteikė jėgų. Te ši močiučių juostos motyvais išausta, Tautodailės metams paminėti skirta Lazdijų miesto eglė bus žiburys į viltį, bendrystę ir tikėjimą, kad viskas bus gerai“…
Prieš eglutės įžiebimo ceremoniją socialinių tinklų lankytojai galėjo stebėti prieš renginį nufilmuotus vaidybinius etiudus, kuriuose lemiamo įžiebimo momento padėjo laukti elfai, Kalėdų senelis, įvairių pasakų personažai.
Įsižiebus eglutei ir Nepriklausomybės aikštėje sumontuotam šventiniam apšvietimui, daugelis atkreipė dėmesį į originaliai raštais padabintą eglutę, ryškias aikštės iliuminacijas.
Šventiniu apšvietimu pasirūpino sostinės bendrovė „Švenčių studija“, turinti didelę šio darbo patirtį. „Švenčių studija“ jau penkiolika metų rūpinasi Vilniaus eglės apšvietimu, todėl puikiai išmano savo darbą ir gali sukurti vizualų efektą ir už kuklią pinigų sumą.
Tai įrodo ir tas faktas, jog už įspūdingą eglutės ir aikštės apšvietimą Lazdijų savivaldybė šiai bendrovei sumokėjo palyginti nedidelę pinigų sumą – 6200 eurų.
Po eglutės įžiebimo ceremonijos, nepabūgusi atšiauraus vėjo, artėjančių švenčių proga lazdijiečius pasveikino merė Ausma Miškinienė, savo trumpoje kalboje visiems palinkėjusi to, kas šiuo metu visiems svarbiausia – stiprios sveikatos.
Eglutės įžiebimo ceremoniją stebėjusiems žiūrovams, kurių Lazdijų rajono savivaldybės FB buvo apie 400, taip pat buvo parodytas prie bažnyčios įžiebtas Lazdijų įstaigų, organizacijų, bendruomenių Eglučių parkas, kitos miesto iliuminacijos detalės.
Virtualūs eglučių įžiebimai vyks ir kituose rajono miesteliuose ir kaimuose – Veisiejuose, Verstaminuose, Aštriojoje Kirsnoje, Seirijuose, Būdvietyje, Kapčiamiestyje, Krosnoje. Savo kaimo eglutę praėjusią savaitę virtualiai jau įžiebė Krikštonių bendruomenė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: