Dzūkų žinios

Justas Pankauskas: „Man svarbus Lazdijų žmonių išreikštas pasitikėjimas“

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys Justas Pankauskas. (Nuotr. iš www.lsdp.lt tinklalapio)

Nors šis žmogus nardo didžiosios politikos vandenyse, tačiau dalį savo brangaus laiko skiria ir Lazdijų kraštui, kurio žentu tapo prieš 15 metų. Jaunas, profesionalus politikas, užėmęs viceministro pareigas, dirbęs valstybės tarnybos postuose, dabar tapo vienos iš pagrindinių šalies partijų – socialdemokratų – atsakinguoju sekretoriumi. Tai – Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys Justas Pankauskas.
Su šiuo perspektyviu ir politine korekcija pasižyminčiu politiku šiandien kalbamės apie jo karjeros vingius, apie pasibaigusių Seimo rinkimų rezultatus, apie tai, kodėl jis nepalieka Lazdijų politinės padangės, nors tampa vis įtakingesniu socialdemokratu, taip pat apie Lazdijų krašto problemas ir galimus jų sprendimų būdus.

– Šiek tiek daugiau nei prieš mėnesį baigėsi Seimo rinkimai. Jūs kandidatavote Jotvingių vienmandatėje. Kaip vertinate rinkimų kampaniją ir savo pasiektą rezultatą – trečią poziciją? Kaip vertinate socialdemokratų pozicijas Lazdijuose?
– Pirmiausia, dar kartą dėkoju visiems, pasitikėjusiems manimi ir patikėjusiems man savo balsą. Nors bendrame rezultate likau trečias, tačiau Lazdijų rajone gavau daugiausia balsų iš visų 11 kandidatų. Manau, tai labai didelis pasitikėjimas, kurį sieksiu išlaikyti ir pateisinti dirbdamas Lazdijų rajono savivaldybės taryboje. Socialdemokratų pozicijas rajone vertinu kaip tvirtas, džiaugiuosi, kad atsakingose pareigose turime ir rajono socialdemokratų lyderį Saulių Petrauską, kuris daug ir kruopščiai dirba spręsdamas rajono gyventojų klausimus.

– Neseniai buvote paskirtas LSDP atsakinguoju sekretoriumi. Realiai, tai antroji pagal svarbą pozicija (po partijos pirmininko). Kokie iššūkiai laukia partijos? Kaip keisis Jūsų gyvenimas, pradėjus eiti šias svarbias pareigas?
– Iššūkių tikrai padaugėja, nes reikės tęsti mūsų politinės jėgos atsinaujinimą, išlaikyti ir auginti visų žmonių pasitikėjimą mumis, ruoštis artėjantiems savivaldos rinkimams. Asmeninis gyvenimas išliks toks pats intensyvus, prie didelio tempo ir atsakomybės esu pripratęs.

– Jūs esate nacionalinio lygio politikas. Kodėl dalyvaujate Lazdijų taryboje, kas Jus sieja su Lazdijais? Kokios patirties gaunate dirbdamas Lazdijų rajono savivaldybės taryboje?
– Galbūt yra tokių, kurie tikėjosi, jog nepatekęs į LR Seimą, atsisakysiu Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nario mandato. Galiu patikinti, kad taip tikrai nebus, man svarbus žmonių išreikštas pasitikėjimas ir darbai, kuriuos esame įsipareigoję įgyvendinti mūsų savivaldybėje. LR Seimo nario mandatas būtų leidęs įtakingiau ir aktyviau jas spręsti, nes kaip ir anksčiau ne kartą sakiau, taip ir dabar galiu pakartoti, kad dabartinis Seimo narys neišnaudoja LR Seimo nariui suteikto mandato galimybių. Su Lazdijų rajonu mane sieja pirmiausia tai, kad mano žmona kilusi iš Veisiejų. Prieš 15 metų nusišypsojo laimė tapti šio nuostabaus krašto žentu. Tuomet įsiliejau ir į aktyvų viešąjį rajono gyvenimą.

– Kaip Jums atrodo Lazdijų taryboje vykstančios diskusijos ir priimami sprendimai didžiosios politikos kontekste?
– Man atrodo, kad tikrai vyksta konstruktyvios demokratiškos diskusijos, aktyviai dirba komitetai, kur sprendimų projektai apsvarstomi ir išdiskutuojami, dažnai ir LR Seimas galėtų pasimokyti konstruktyvių diskusijų kultūros iš Lazdijų rajono savivaldybės tarybos.

– Kokios didžiausios Lazdijų rajono problemos? Kaip jas būtų galima išspręsti?
– Pirmiausia, sparčiai senstanti bendruomenė, nedarbas ir jaunų žmonių nutekėjimas. Situaciją reikia spręsti klasikinėmis priemonėmis, t. y. išnaudojant patogią geografinę situaciją, infrastruktūros patrauklumą, kalbantis ir pritraukiant investuotojus. Net ir vienos didesnės gamybinės įmonės atidarymas paskatintų aplinkui kurtis papildomus, vadinamuosius aptarnaujančiuosius, verslus.

– Esate naujosios kartos profesionalus politikas. Kokių savybių reikia šių dienų politikui, kad jis taptų matomas ir įtakingas?
– Manau, tai labai paprastos savybės. Sąžiningumas, atsakomybė ir aktyvi veikla sprendžiant įvairius žmonėms kylančius iššūkius.

– Ačiū už pokalbį. Laukiame Jūsų Lazdijuose.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: