Dzūkų žinios

Aktyvi bendruomenės pirmininkė neria į naujos veiklos vandenis

Dalintis:
„Rūpintis žmonėmis man yra svarbu, turiu gausybę idėjų, kaip tai daryti“, — sakė N. Apolskienė.

Kai kurios aktyvios ir visuomeniškos rajono moterys, nuveikusios nemažai darbų bendruomenės labui, nebijo naujų iššūkių ir išbandymų. Naujosios Kirsnos kaimo bendruomenės pirmininkė Neringa Apolskienė neseniai dalyvavo savivaldybės paskelbtame Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėjo pavaduotojo konkurse ir jį laimėjo. Netrukus, atlikus būtinus formalumus, ponia Neringa pradės darbą naujose pareigose.

Nori tobulėti
Neblogai socialines problemas išmananti moteris pripažino, jog naujasis darbas jai tikrai nebus nepažįstama sfera, tačiau teigė, jog iš vienų pozicijų socialinės problemos gali atrodyti vienaip, o iš kitų, tai yra pradėjus dirbti Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigose, viskas gali pasirodyti šiek tiek kitaip. Apie būsimąjį darbą, įgyvendintus projektus ir nemotyvuotus rajono bedarbius „Dzūkų žinios“ kalbėjosi su Neringa Apolskiene.
Paklausta, kodėl ji, šiuo metu dirbanti Šeštokų seniūnijos socialine darbuotoja, nusprendė dalyvauti savivaldybės paskelbtame konkurse, ponia Neringa atsakė, jog šiam žingsniui pastūmėjo noras tobulėti. „Ateina laikas keisti darbą, norisi naujos veiklos, naujų patirčių ir išbandymų“, – tvirtino N. Apolskienė. Moteris pastebėjo, jog ji iki šiol irgi dirbo panašaus profilio darbą, tik buvo kitos apimtys ir sprendimų galimybės.
Tai, kad N. Apolskienė yra kvalifikuota socialinio darbo specialistė, patvirtina ir jos studijos kolegijoje, universitete ir magistro diplomas.
„Rūpintis žmonėmis man yra svarbu, turiu gausybę idėjų, kaip tai daryti“, – sakė N. Apolskienė.

Nenori nieko keisti
Paklausta, kodėl tiek daug rajono žmonių neturi darbo, skursta, sunkiai gyvena, ponia Neringa galvoja, jog dėl susidariusios situacijos yra daug priežasčių, bet svarbiausios – susisiekimo problemos, motyvacijos dirbti trūkumas, nenoras ką nors keisti savo gyvenime.
„Daugelį žmonių tenkina tai, kaip jie gyvena, užtenka to, ką turi. Nieko nenori keisti – gauna pašalpą, greitai ją perleidžia per gerklę ir toliau vargsta. Manau, kad būtų teisinga pašalpas mokėti ne pinigais, bet kortelėmis, už kurias būtų galima įsigyti maisto produktų“, – svarstė N. Apolskienė.
Jos vadovaujama Naujosios Kirsnos bendruomenė dalyvavo projekte „Bendruomeninio verslo kūrimas“ ir užsiėmė maisto ruošimu.

Bendruomenė maitino senolius
Praėjusį rudenį bendruomenė kreipėsi į savivaldybę, siūlydama maisto gamybos ir tiekimo paslaugą garbaus amžaus ir sunkiai gyvenantiems Lazdijų rajono žmonėms.
„Mes žinome, jog kituose miestuose ir rajonuose varguoliais pasirūpina įvairios ten veikiančios nevyriausybinės organizacijos, gaila, bet jų mūsų rajone nėra. Todėl mes pasiūlėme savivaldybei teikti maisto gaminimo ir pristatymo paslaugą rajono senoliams ir varguoliams“, – pasakojo N. Apolskienė.
Savivaldybė pritarė tokiai Naujosios Kirsnos kaimo bendruomenės iniciatyvai ir pasirašė su ja paslaugų teikimo sutartį dviem mėnesiams, iki 2021 metų sausio 31 d.
Pagal šią sutartį bendruomenė įsipareigojo per du mėnesius pagaminti 2000 porcijų karštos sriubos ir ją išdalinti šimtui sunkiai gyvenančių rajono gyventojų.
„Labai džiaugiamės šiuo projektu – galėjome bent šiek tiek palengvinti sunkiai gyvenančių žmonių kasdienybę. Senoliai, kuriems atveždavome sriubos, mums nuoširdžiai dėkojo, jie laukdavo ne tik sriubos, bet ir mūsų žmonių, kurie tą sriubą atveždavo“, – pasakojo N. Apolskienė.
Paklausta, ar bendruomenė užsiims panašia veikla ir tada, kai ji dirbs atsakingose pareigose savivaldybės administracijoje, N. Apolskienė teigė, jog naujų projektų jos galvoje netrūksta, o tuos projektus vykdys bendruomenės žmonės.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: