Dzūkų žinios

Ligoninės medikai paskiepyti nuo koronaviruso ir tapo saugesni

Dalintis:
„Po skiepo jaučiuosi puikiai, kiek žinau, ir kiti paskiepyti kolegos jokių neigiamų reakcijų nesulaukė“, — sakė V. Vabuolas.

Praėjus dviem savaitėms po vakcinos nuo COVID-19 atvežimo į Lietuvą, skiepai nuo šios baisios ligos pasiekė ir Lazdijų medikus. Praėjusį ketvirtadienį pirmuoju skiepu buvo vakcinuota 90 Lazdijų ligoninės medikų. Sausio 17 dieną, įgavę imunitetą, jie jau bus saugesni.
Kaip „Dzūkų žinioms“ sakė Lazdijų ligoninės vadovas Valdas Vabuolas, vakcinacijai buvo tinkamai pasirengta – iš anksto sudaryti prioritetiniai vakcinuojamųjų sąrašai, atlikti antikūnų testai.
„Galiu pasidžiaugti, jog buvo paskiepyti visi norintys medikai, nuskriaustųjų nebuvo. Kiekvienam prieš vakcinaciją buvo atlikti antikūnų testai, tie, kurių testai rodė esant antikūnų, skiepijami nebuvo. Taip pat neskiepijome tų medikų, kurie tuo metu sirgo, buvo ir tokių, kurie nepageidavo skiepytis“, – pasakojo V. Vabuolas.
Jis teigė, jog pats pasiskiepijo vienas iš paskutiniųjų, kai visi į sąrašus įtraukti medikai jau buvo paskiepyti.
„Po skiepo jaučiuosi puikiai, kiek žinau, ir kiti paskiepyti kolegos jokių neigiamų reakcijų nesulaukė“, – sakė V. Vabuolas.
Pasidomėjus, kokia situacija ligoninės Paliatyvinės slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje, kur prieš Naujuosius metus buvo COVID-19 protrūkis, ligoninės vadovas sakė, jog situacija visai nebloga, po pakartotinių testų paaiškėjo, jog COVID-19 šiame skyriuje serga tik trys skyriaus ligoniai. Vadovas pastebėjo, jog tarp sirgusiųjų nebuvo sunkių atvejų, nė vieno ligonio neteko vežti į Alytaus ar Vilniaus ligoninių sunkių ir ypač sunkių COVID-19 ligonių skyrius.
„Praėjus dešimčiai dienų po pirmojo skiepo, medikai įgaus apsaugą nuo šios ligos, todėl bus visiems saugiau. Antrasis skiepas bus atliekamas po trijų savaičių“, – sakė V. Vabuolas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: