Dzūkų žinios

Nuomonė Ne „troikos“ turi spręsti rajono žmonėms svarbius klausimus

Dalintis:

Benius Rūtelionis,
rajono savivaldybės tarybos narys,
„Valstiečių” frakcijos seniūnas

Manau, jog nėra normalu, kai visiems rajono žmonėms svarbūs sprendimai kai kurių savivaldybės darbuotojų yra priimami, nesuderinus jų su tarybos nariais, neatsiklausus rajono žmonių nuomonės. Kodėl apie juos sužinome iš spaudos, kai jau būna šaukštai po pietų?
Šiuo atveju kalbu apie istorinės atminties įamžinimą. Iš spaudos sužinojau, kad atminimo lentos Nepriklausomybės kovų didvyriams keleto žmonių sprendimu buvo nukabintos nuo bažnyčios tvoros ir perkeltos į niekam nežinomą lauką.
Mane tai ypač skaudina, nes mano diedulis buvo Nepriklausomybės kovų dalyvis ir kovojo už Lietuvą kaimyniniame Kalvarijos krašte. Mes šiomis lentomis prie bažnyčios deramai pagerbėme Lazdijų krašto kovotojų atminimą.
Atminimo lentos su kovotojų pavardėmis prieš kelerius metus buvo garbingai atidengtos ir kunigo pašventintos tikrai tinkamoje vietoje – prie bažnyčios, ten, kur visada daug žmonių. O dabar sužinome, jog kažkieno sprendimu jas perkėlė į istorijos šiukšlyną.
Kodėl apie lentų perkėlimo planus nebuvo informuoti tarybos nariai? Jei kilo minčių iškelti šias lentas nuo bažnyčios tvoros, kodėl nebuvo pasitarta su rajono žmonėmis? Kartais dėl kokio š… klausimo surengiama rajono žmonių apklausa, o dabar, sprendžiant istorinės atminties simbolių klausimą, užtenka trijų žmonių sprendimo? Kas tie žmonės, kad gali savavališkai priimti tokius sprendimus? Man tai primena Stalino laikus, kai visus klausimus, tarp jų – ką sušaudyti, spręsdavo „troikos“.
Jei teisybė, jog prie šios akcijos prisidėjo ir klebonas, tai noriu pasakyti, kad ne jis vadovauja rajonui ir Lietuvai.
Mes nematėme projekto, pagal kurį naujojoje vietoje buvo „numestos“ garbingą atmintį įamžinusios lentos. Ar tai padaryta be projekto? Negali būti, juk dabar be projekto negalima pastatyti net šuns būdos. O čia juk ne šiaip kas, bet istorinė atmintis.
Kiek žinau, tų atminimo lentų atsiradimą suorganizavo mūsų žemiečiai – Valdas Vasiliauskas ir Vilius Kavaliauskas. Ar, prieš nukabinant jas nuo bažnyčios tvoros, buvo atsiklausta šių fundatorių nuomonės? O gal kai kas galvoja, jog yra labai gudrūs ir viską išmano geriau už kitus? Tai labai pavojingas ir kenksmingas įsivaizdavimas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: