Dzūkų žinios

Savivaldybės gydytoja: „COVID-19 protrūkiai rajone suvaldyti“

Dalintis:
Savivaldybės gydytoja Lina Džiaukštienė.

Nors Lazdijų rajonas nėra tarp pirmaujančių COVID-19 susirgimų skaičiumi nei Alytaus apskrityje, nei Lietuvoje, tačiau situacija rajone nėra džiuginanti. Prieš Naujuosius buvo fiksuoti ligos protrūkiai senelių ir globos namuose, Lazdijų ligoninėje, prieš keletą dienų koronavirusas išsivedė Anapilin garbingą lazdijietį. Nors buvo kalbama apie COVID-19 skyriaus steigimą Lazdijų ligoninėje, tačiau sprendimas šiuo klausimu dar nepriimtas.
„Dzūkų žinios“, stengdamosi savo skaitytojus objektyviai informuoti apie COVID-19 situaciją rajone, pateikia informaciją iš pirmų lūpų ir kalbina savivaldybės gydytoją Liną Džiaukštienę.

– Kokia epidemiologinė COVID-19 situacija Lazdijų rajone sausio 4 d. duomenimis? Kiek serga, kiek pasveiko, kiek mirė, kiek saviizoliacijoje?
– Šiuo metu rajone serga 373 asmenys. Iš viso COVID-19 liga patvirtinta 535 rajono gyventojams. Pasveikusiais sausio 4 d. laikomi 154 asmenys. Per praėjusią parą nustatyti 3 nauji susirgimų atvejai. Iš viso dėl COVID-19 mirė 6 rajono gyventojai. Saviizoliacijoje savivaldybės būstuose yra 4 asmenys, dar 108 yra saviizoliacijoje savo namuose.

– Kokia situacija Kapčiamiesčio senelių namuose?
– Šiuo metu situacija stabili. Visi darbuotojai grįžo į darbo vietas. Šiuo metu ten sergančiųjų nėra.

– Kokia situacija Veisiejų globos namuose?
– Į darbą dėl ligos dar negrįžo 2 Veisiejų globos namų darbuotojai. Naujų COVID-19 susirgimų, ištyrus sausio 3 d. imtus ėminius, nenustatyta.

– Kokia situacija Lazdijų ligoninės Paliatyviosios slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje, kur buvo nustatytas 21 susirgimo atvejis?
– Paliatyviosios slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje  situacija stabili. Skyriuje  gydomi pacientai, sergantys tik lengva COVID-19 forma. Paslaugas skyriuje  teikia naujai suformuotos slaugytojų ir slaugytojų padėjėjų  komandos. Pacientai, nesergantys COVID-19, iš skyriaus iškelti į Terapijos- geriatrijos skyrių, kur gauna palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas.

– Kokie sprendimai priimti dėl COVID-19 skyriaus steigimo Lazdijų ligoninėje?
– Sprendimus dėl COVID-19 skyrių steigimo priima Sveikatos apsaugos ministerija (toliau – SAM). VšĮ ,,Lazdijų ligoninė“ nėra įtraukta į SAM parengtą COVID-19 ligoninių sąrašą.

– Kada pirmieji skiepai pasieks Lazdijų rajoną?
– 2021 m. sausio 5 d. SAM su skiepų koordinatoriais yra numačiusi nuotolinį posėdį, kuriame bus suteikta informacija apie tai, kada vakcina pasieks Lazdijus.

– Kur dabar vežami gydyti sunkios būklės COVID-19 Lazdijų rajono ligoniai?
– Dažniausiai COVID-19 ligoniai, kuriems būtinas stacionarus gydymas, vežami į Alytaus aps. S. Kudirkos ir Druskininkų ligoninių COVID-19 skyrius. Juose nesant vietų, vežama į kitas Vilniaus apskrityje esančias ligonines, kuriose yra COVID-19 ligos skyriai.

– Ar rajono įstaigos tinkamai apsirūpinusios apsaugos priemonėmis?
– Lazdijų rajono gydymo įstaigos yra visiškai apsirūpinusios įvairaus apsaugos lygio priemonėmis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: