Dzūkų žinios

Savivaldybės komandoje – spalvingos patirties žmogus

Dalintis:
Neseniai Lazdijų rajono savivaldybės administracijos komandą papildė iš sostinės į Dzūkiją gyventi persikėlęs specialistas, turintis spalvingos patirties įvairiose veiklos srityse — jis ne tik gerai valdo žodį, bet ir gitarą. Nuo šiol už savivaldybės komunikaciją bus atsakingas Tomas Šileika.

Dabar, kai vis daugėja žmonių, kurie, palikdami gyvenimą didmiesčiuose, keliasi į periferiją ir įsidarbina pagal savo specialybę įvairiose regionų institucijose, nuo didmiesčių nutolusioms savivaldybėms atsiranda unikali galimybė papildyti administracijos ar savivaldybės įstaigų darbuotojų gretas aukštesnio lygio ir nacionalinės veiklos patirties turinčiais žmonėmis.
Neseniai Lazdijų rajono savivaldybės administracijos komandą papildė iš sostinės į Dzūkiją gyventi persikėlęs specialistas, turintis spalvingos patirties įvairiose veiklos srityse – jis ne tik gerai valdo žodį, bet ir gitarą. Nuo šiol už savivaldybės komunikaciją bus atsakingas Tomas Šileika, apie kurį viešojoje erdvėje galima surasti daug įdomios informacijos.
„Dzūkų žinios“ nusprendė, jog bus įdomiau, jei naująjį specialistą pristatysime ne pagal viešą informaciją, bet pagal jo paties pasakojimą.
Skaitytojams pateikiame interviu su komunikacijos specialistu T. Šileika.

– Kodėl nusprendėte įsidarbinti Lazdijų rajono savivaldybėje?
– Tinkamiausias žodis, kodėl mano keliai ėmė ir atvedė į Lazdijus, matyt, yra atsitiktinumas. Pastaruoju metu su šeima gyvenau Ispanijoje ir visi kartu daug keliavome po kitas Pietų Europos valstybes, sėmėmės naujų žinių ir atradimų džiaugsmo. Važinėdami po nuostabaus kraštovaizdžio ir draugiškų žmonių miestelius, supratome, kad gyventi kokybiškai ir laimingai galima ne tik didmiesčiuose. Po klajonių sugrįžę į Lietuvą, nebenorėjome grįžti į nuolat bėgantį ir visur vėluojantį Vilnių, kuris, tiesą sakant, man nebeatrodo itin patraukli vieta gyventi ir auginti vaikus. Tad su šeima nusprendėme įsikurti Alytaus rajone. Džiaugiamės šiuo sprendimu. Čia gera būti, turime viską, ką turėjome Vilniuje. Be to, daug kas čia net geriau, pigiau ir stebinančiai patogiau. Nepasigendame ir socialinio gyvenimo, nes dabar visas pasaulis gyvena telefone ar kompiuterio ekrane. O Lazdijų rajono savivaldybėje įsidarbinau pamatęs darbo skelbimą ir nutaręs dalyvauti konkurse. Džiugu, kad pavyko laimėti. Pirmieji įspūdžiai – puikūs.

– Papasakokite apie save: iš kur esate kilęs, kokius mokslus baigęs, kur dirbote, kur gyvenate?
– Gimiau Molėtuose ir iki 5-erių augau Molėtų rajone, o kaip asmenybė susiformavau daugiakultūrėje Vilniaus ir jo rajono bendruomenių terpėje. Vilniaus universitete esu įgijęs istorijos bakalauro ir magistro laipsnius. Vėliau toje pačioje Alma Mater gavau ir ryšių su visuomene magistro diplomą. Beveik penkiolika metų dirbau komercinėse radijo stotyse, vedžiau laidas ir renginius, dirbau žinių redaktoriumi, įvairiose organizacijose ėjau atstovo ryšiams su visuomene pareigas, konsultavau bei rašiau kalbas politikams. Nors vis dar esu registruotas Vilniuje, galima sakyti, dabar daug laiko praleidžiu Dzūkijoje.

– Kiek Jums pažįstamas Lazdijų kraštas, ar turite kokių nors ryšių su juo?
– Gražiose Lazdijų rajono savivaldybės vietose bei pačiuose Lazdijuose teko lankytis daugybę kartų, o nuo studentiškų laikų turiu ir pažįstamų, kilusių iš šių kraštų. Kita vertus, Dzūkijai jaučiau sentimentų, nes iš Varėnos yra kilęs mano šviesios atminties senelis.

– Esate tam tikrą laiką užsiiminėjęs muzika. Grojote grupėje, kurios vienas iš kūrinių „Nimfomanė“ buvo populiarus tam tikruose melomanų sluoksniuose. Ar dar muzikuojate? Gal Lazdijuose ketinate tęsti savo muzikinę veiklą?
– Taip, su grupe „Skyders“ esame nemažai nuveikę. Koncertuodami aplankėme daugybę vietų, esame groję ir Lazdijuose, ir stabtelėję pakeliui į užsienį. Išleidome tris albumus, kurių dainos, mano nuostabai, iki šiol muzikinėse platformose yra neįtikėtinai dažnai klausomos. Jūsų minima daina yra tik viena iš gausybės ir tikrai, mano įsitikinimu, nėra pati geriausia. Manau, kad esu sukūręs žymiai geresnių kūrinių. Kita vertus, žmonėms patinka, o man belieka tik pasidžiaugti.
Žinote, muzikos grupė visada buvo hobis, toks, kaip kažkam laisvalaikio pomėgiu „numeris vienas“ yra žūklė, medžioklė ar gandų rinkimas. Šiuo metu grupė nebekoncertuoja, bet gitara karts nuo karto dar pabrazdinu.

– Kai pasibaigs karantinas, baigsis ir nuotolinis darbas. Ar ketinate apsigyventi Lazdijuose?
– Artimiausiu metu gyvensiu ten, kur ir gyvenu, o ateityje bus matyti.

– Viešojoje erdvėje laikote save socialdemokratu. Ar esate partijos narys, ar tik rėmėjas, ar tiesiog simpatikas? Kaip Jums atrodo, ar priklausymas politinei partijai netrukdo darbui valstybinėje institucijoje?
– Jokiai partijai nepriklausau, nors savo laiku teko būti: dalyvauti socialdemokratinio jaunimo sąjungos veikloje, patarinėti Seimo nariams. Socialdemokratija ar socializmu, kaip tai yra įprasta vadinti Vakaruose, susidomėjau studijuodamas Vilniaus universitete. Tai buvo viena įdomiausių mano tyrinėtų problemų. Ten radau gausybę atsakymų, priimtinų idėjų ir vertybių, kurios, deja, daugeliui socdemų Lietuvoje nei rūpėjo, nei rūpi.
Ar priklausymas politinei partijai netrukdo darbui valstybinėje institucijoje? Žinoma, kad trukdo. Ir ne tik valstybės institucijoje jis trukdo, ypač jei priklausai ne tai partijai, kuriai reikia priklausyti. Kaip ir žurnalistų bei redaktorių flirtas su tam tikrais politikais, partijomis ar judėjimais trukdo žiniasklaidai išlikti objektyviai ir nešališkai. Kita vertus, ir politikų duona nėra tik tviskantis pyragas su pabarstukais, tai sudėtingas darbas, apie kurį dažnai turime gana ribotą suvokimą.

– Lazdijų rajono savivaldybėje būsite atsakingas už oficialios informacijos viešinimą. Ką, Jūsų manymu, reikia daryti, kad Lazdijų rajono savivaldybės darbai būtų geriau matomi rajono ir šalies gyventojams?
– Norėčiau Jus patikslinti, kad Lazdijų municipaliteto organizacijoje būsiu tik vienas iš puikios komandos narių. Savivaldybės informacijos viešinimas yra reikalingas darbas ir ypač svarbus gyventojams. Todėl, manau, svarbu ne tik patiems skleisti žinias apie savivaldybę, bet ir girdėti gyventojų lūkesčius, įtraukti juos ir kviesti kiekvieną, pagal savo galimybes, prisidėti prie savivaldybės kūrimo ir bendrųjų reikalų sprendimo. Iki šiol savivaldybė, kiek teko stebėti, tą darė gerai. Ir toliau, viliuosi, siekdami įvairiapusio bendravimo, komunikuosime su visais, kuriems Lazdijų rajono savivaldybės informacija reikalinga ir svarbi.

– Kaip, Jūsų nuomone, savivaldybės veikla turėtų būti atspindima rajono žiniasklaidoje?
– Nešališkai, objektyviai ir konstruktyviai.

– Dėkojame už Jūsų atsakymus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: