Dzūkų žinios

Skiepai nuo koronaviruso jau pasiekė ir Lazdijus

Dalintis:
Lazdijų rajonas gavo 360 „Pfizer-BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozių.

Ilgai laukta vakcina nuo COVID-19 jau paskiepyta per pusketvirto šimto Lazdijų krašto žmonių. Po trijų savaičių pirmuosius skiepus gavę lazdijiečiai bus skiepijami pakartotinai, tuomet jie įgaus imunitetą ir bus saugūs. Tam, kad būtų įgytas kolektyvinis imunitetas, Lazdijams dar reikia per 4 tūkst. vakcinos dozių.
Savivaldybės gydytoja Lina Džiaukštienė teigė, jog praėjusią savaitę Lazdijų rajono savivaldybė gavo 360 „Pfizer-BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozių.
Pasidomėjus, kaip buvo paskirstyta vakcina, kas buvo vakcinuojami, ar persirgusieji COVID-19 gavo vakcinos, L. Džiaukštienė atsakė, jog VšĮ ,,Lazdijų ligoninė“ gavo 90 dozių, kurias pristatė ir darbuotojus suvakcinavo Santaros klinikos, VšĮ „Lazdijų savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centras“ ir UAB ,,Lazdijų sveikatos centras“ gavo 270. Gautomis vakcinomis buvo suvakcinuoti dializuojami ligoniai, visų asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, Lazdijų, Veisiejų ir Kapčiamiesčio senelių globos namų darbuotojai ir gyventojai, Lazdijų socialinių paslaugų centro socialiniai darbuotojai, lankantys asmenis namuose.
„Buvo vakcinuojami  nesirgusieji  asmenys, taip pat COVID-19 liga persirgę asmenys, jei prieš skiepijimą antikūnų testas jiems buvo neigiamas ir tarp nustatytos COVID-19 ligos ir antikūnų tyrimo buvo praėjusios ne mažiau kaip 3 savaitės. Sąrašai buvo derinami su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru“, – sakė savivaldybės gydytoja.
Paklausta, kiek dar vakcinos reiktų Lazdijams, kad būtų paskiepytos prioritetinės grupės, L. Džiaukštienė teigė, jog, norint įgauti kolektyviniį imunitetą, turėtų būti paskiepyta 70 proc. populiacijos. „Ne paslaptis, kad yra asmenų, kurie atsisako skiepytis. Preliminariai prioritetinėms grupėms paskiepyti mūsų rajone reiktų apie 4260 vakcinos dozių“, – sakė savivaldybės gydytoja.
L. Džiaukštienė sakė, kad povakcininių reakcijų buvo labai nedaug ir jos buvo labai nežymios – rankos skausmas, lengvas galvos skausmas ir kitos, kurios gali būti ir po kitų vakcinų įvedimo į organizmą.
Į klausimą, kada planuojama gauti skiepų partiją antrajai injekcijai, L. Džiaukštienė teigė, jog VšĮ ,,Lazdijų ligoninė“ personalas antrą dozę gaus sausio 28 d.
„Apie antros dozės skiepus prioritetinėms grupėms Sveikatos apsaugos ministerija informuos, kai vakcina bus gauta iš tiekėjų ir suformuota siunta Lazdijų rajono savivaldybei“, – sakė savivaldybės gydytoja.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: