Dzūkų žinios

Dėl ligoninei padarytos žalos kaltas tik buvęs jos vadovas

Dalintis:
Artūras Margelis.

Artūras Margelis,
savivaldybės tarybos narys, opozicijos lyderis

Man nepriimtina, kai savivaldybė klaidina visuomenę. Kalbu apie neseniai savivaldybės išplatintą informaciją, neva dėl Lazdijų ligoninės teismuose pralaimėtų dešimčių tūkstančių eurų yra kalta buvusi rajono valdžia. Atsakingai sakau, jog dėl ligoninės patirtos žalos kaltas ne kas kitas, bet buvęs jos vadovas Vitas Šimkonis.
Visi gerai prisimena problemas, su kuriomis ligoninė susidūrė, kai jai vadovavo V. Šimkonis. Tai ir vadybos spragos, ir nepatenkinamas ligonių aptarnavimas bei konsultavimas, galų gale paties V. Šimkonio priklausomybės problema. Kai visa tai pasiekė kritinę ribą, buvo nuspręsta atsisveikinti su ligoninės vadovu. Tačiau tai padaryti mums nepavyko, nes jis pasiėmė nedarbingumo pažymą. Suprasdami, jog ligoninės vadovas gali bandyti „su liga“ išlaukti iki naujosios valdžios atėjimo, paskyrėme laikinai ligoninei vadovauti patyrusį sveikatos vadybininką Kęstutį Mazurkevičių. Jis, kaip įprasta visiems vadovams, į patarėjus pasikvietė, jo nuomone, patikimą žmogų.
Po ilgos ligos sugrįžęs V. Šimkonis skubiai šį žmogų atleido iš darbo, jo atostogų laikotarpiu, nesilaikydamas jokių Darbo kodekso nuostatų. Visiškai suprantama, jog vadovai gali pasirinkti, su kuo dirbti, o ką atleisti iš komandos. V. Šimkonis tikrai galėjo atleisti patarėją iš pareigų, jei jis jam nebuvo reikalingas, tačiau tai turėjo padaryti, laikydamasis galiojančių įstatymų. Tuomet nebūtų buvę didesnių nuostolių. Bet jis pasielgė kitaip – patarėją atleido neteisėtai ir teismuose ligoninei „uždirbo“ 40 tūkst. eurų. Tai ar buvusi valdžia kalta dėl to, jog vadovas neišmano įstatymų ir nepriima racionalių sprendimų? Tai tik to vadovo problema. Ir, žinoma, ligoninės, kuriai vadovavo toks žmogus.
Tai nebuvo vienintelė tokia šiurkšti buvusio vadovo klaida. Jis, tik sugrįžęs po ligos, iš pareigų neteisėtai atleido ilgametę ligoninės administratorę. V. Šimkonis ir vėl ligoninei teismuose „uždirbo“ ne vieną tūkstantį eurų. Ar dėl to irgi kalta buvusioji valdžia? Nereikia būti teisininku, kad surastum atsakymą į šį klausimą.
Tokių V. Šimkonio teisinių viražų nebeatlaikė ir dabartinė valdžia. Pamačiusi, kokių nuostolių pridarė ligoninės vadovas, merė ėmėsi esminių sprendimų – pasiūlė V. Šimkoniui uždaryti duris iš kitos pusės.
Jei V. Šimkonis būtų buvęs geras vadovas ir nebūtų kaltas dėl savo neapgalvotų ir teisiškai pražūtingų sprendimų, naujoji valdžia jam tikrai nebūtų parodžiusi durų. Taigi, dabartinės valdžios sprendimas jį atleisti tik dar kartą įrodo, jog dėl ligoninės patirtų nuostolių kalta ne buvusioji valdžia, bet ligoninės vadovas.
Taigi, prisiminkim klasikinį posakį: „Jei asilas atėjo į kaimą su raudonais batais, kaimas dėl to nekaltas“.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: