Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Elektros energijos taupymas rajono gyventojams labai aktualus klausimas. Jiems rūpi ne tik savo namų elektros skaitliuko rodmenys, bet ir rajono kišenė. Vienas Mikniškių kaimo gyventojas dievagojosi, kad seniūnė apšvietimą blogai reguliuoja, nes Mikniškiuose apšvietimas įjungiamas per anksti, kada dar būna šviesu, o išjungiamas per vėlai, kai jau būna šviesu. Įdomu, kur seniūnė laiko tą stebuklingą mygtuką? O gal jis visai kitoje vietoje?
• Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas, kaip koks sovietinis partorgas, nusprendė viešai pasigirti, kiek valdiškų pinigų buvo paleista į kovą su sniegu, bei pasidžiaugti liaudies vienybe, kaip buvo bendromis pastangomis nuvalytas sniegas. Gerai, kad savivaldybė skyrė dešimtis tūkstančių eurų keliams ir gatvėms valyti, bet blogai, kad pamiršo šaligatvius. Ko gero, derėtų girtis ne išleistais pinigais, bet pasiektu rezultatu. Deja, rezultato visiems norisi geresnio, švelniai tariant.
• Iš Lazdijų sniegas išvežamas labai „originaliu“ būdu – nuo gatvės ant šaligatvio. Miesto gyventojai pasibaisėję miesto šaligatvių slidumu bei nevalymu. O per karantiną taip norėtųsi pasivaikščioti nuvalytais šaligatviais. Socialiniuose tinkluose net siūloma pasimokyti iš buvusio mero ūkiškumo. Seniūne, gal, niekam nematant ir negirdint, pasiskambinkit A. M., jis galėtų patarti.
• Lazdijiečiai labai nudžiugo sužinoję, jog nuo praėjusio penktadienio pradėjo veikti Druskininkų „Snow Arenos“ lauko slidinėjimo trasa, kur galima nusileisti nuo 600 metrų ilgio kalno ir paskui pasikelti elektriniu keltuvu. Kai kurie lazdijiečiai buvo pasirengę šeštadienį lėkti į Druskininkus. Bet prisiminė, jog negalima kirsti kitos savivaldybės ribų. Viena ranka leidžia, kita – draudžia.
• Pagrindinėje Lazdijų aikštėje atsirado keistas darinys iš šiaudų rulonų. Patriotiškesni miestiečiai ten įžvelgia tautinės simbolikos požymius, o kiti galvoja, jog tai sietina su Užgavėnėmis. Kadangi šiemet Vasario 16-oji sutampa su Užgavėnėmis, tai gal ta kompozicija simbolizuoja Morę, kuri bus viešai sudeginta?

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: