Dzūkų žinios

Ilgametė direktorė užvėrė muziejaus duris

Dalintis:
Daina Pledienė palieka darbą muziejuje.

Lazdijuose toliau tęsiasi įstaigų vadovų išsivaikščiojimo metas. Vieni savo postus palieka valdžios paskatinti, kiti išeina Anapilin, treti iškeičia Lazdijus į Alytų ar kitus miestus.
Prieš keletą dienų Lazdijus apskriejo žinia, kad savo postą palieka ilgametė Lazdijų krašto muziejaus direktorė Daina Pledienė. Netrukus ši žinia tapo neginčijamu faktu, nes direktorė išsiuntė atsisveikinimo laišką rajono tarybos nariams.
Kur ateityje planuoja dirbti buvusi muziejaus direktorė, oficialiai niekam nežinoma.
Tai jau ne pirmas kartas, kai D. Pledienė kelia sparnus iš muziejaus direktorės kėdės, o gal net iš Lazdijų. Praėjusį rudenį ji dalyvavo konkurse Alytaus kultūros centro direktoriaus vietai užimti. Jai nepavyko laimėti konkurso, tarp keleto pretendentų ji liko antra.
Kas privertė savo darbą ir Lazdijus mylinčią muziejininkę ryžtis tokioms permainoms?
Praėjusį lapkritį „Dzūkų žinios” spausdino interviu su D. Plediene, kuriame ji atvirai pasakojo apie sunkią muziejininkų ir kitų kultūros darbuotojų dalią Lietuvos periferijoje. Paklausta, kas ją paskatino dalyvauti konkurse Alytaus kultūros centro direktoriaus vietai užimti, kodėl nusprendė iškeisti muziejininkystę į kultūrą, D. Pledienė buvo lakoniška: „Matyt, turėjau tam asmeninių priežasčių…”
D. Pledienė privačiame pokalbyje buvo minėjusi, jog norėtų naujų iššūkių ir darbų, naujų profesinių patirčių.
Taigi, rajono valdžiai vėl naujas galvosopis – kur surasti gerą muziejaus vadovą.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: