Dzūkų žinios

Jauna lazdijiečių pora metė verslo iššūkį karantinui

Dalintis:
Du jauni Lazdijų krašto žmonės, Mantas ir Eglė, nepabūgo karantino, įkūrė verslą ir jau džiaugiasi pirmaisiais verslo sėkmės vaisiais.

Tuo metu, kai pandemija sukaustė visą verslą draudimų pusnyse, ar gali atsirasti tokių žmonių, kurie per patį karantiną pradėtų naują verslą? Sakysite, jog tai – beprotybė. Tačiau du jauni Lazdijų krašto žmonės galvoja kitaip – sausio mėnesį, per patį verslo sąstingį, jie pradėjo teikti mobilios pirtelės nuomos paslaugas ir jau džiaugiasi pirmaisiais verslo sėkmės vaisiais.
Tarptautinį verslą Vilniaus kolegijoje studijuojantis Mantas ir Vilniaus universitete kūrybos komunikacijos paslaptis kremtanti Eglė Jarmalaitė jau antras mėnuo šalia nuotolinių akademinių studijų turi ir kitą rimtą užsiėmimą – įsteigę firmą „Briedinukė“, nuomoja Lazdijų krašto žmonėms mobilią pirtelę. Jaunuoliai džiaugiasi, jog visi sausio savaitgaliai buvo sėkmingi, pirtelė pirmąjį metų mėnesį buvo labai paklausi.
Apie jaunų lazdijiečių sukurtą verslą, jo perspektyvas, norą tobulėti ir plėsti paslaugų spektrą kalbamės su Egle, viena iš „Briedinukės“ įkūrėjų.

– Egle, kaip judviem kilo mintis imtis šio verslo?
– Mantas rado informacijos apie tai, jog galima gauti ES paramą steigiamiems projektams. Tada ir kilo mintis, jog galėtume užsiimti mobilios pirties nuoma. Mantas parašė projektą, pateikė vertinti. Gavome paramą. Žemaitijoje nusipirkome mobilią pirtį, paskui visureigį, kuris galėtų tą pirtelę nutempti į reikiamą vietą. Pradžioje kiek skeptiškai žiūrėjau į šį sumanymą, tačiau vėliau viskas atsistojo į savo vietas.

Firma „Briedinukė“ Lazdijų krašto žmonėms nuomoja mobilią pirtelę.

– Kodėl pirtis? Gal esate dideli pirties mėgėjai?
– Mano tėvų namuose visada buvo pirtis, bet aš nebuvau didelė mėgėja ten lankytis, man buvo per karšta. Mantas mėgo pirtį, jis su draugais dažnai eidavo pasikaitinti. Dabar aktyviai domimės pirties suteikiamomis galimybėmis, renkame informaciją apie tai, ką naudinga galima veikti pirtyje.

– Ar nebuvo baisu pradėti verslą per karantiną?
– Kol parengėme paramos projektą, kol gavome lėšas, atėjo karantinas. Kadangi per karantiną nebuvo uždrausta bendrauti vienos šeimos nariams, tai pirtelėje jie gali būti, nepažeisdami draudimų. Viskas išėjo į gera.

– Ar tikitės gerai uždirbti iš šio verslo?
– Dabar svarbiausias mūsų tikslas – ne vaikytis pinigų, bet susikurti bendruomenę, kuriai būtų įdomu tai, ką mes darome ir ką galima nuveikti pirtyje. Mes norime būti įdomūs ir naudingi Lazdijų krašto žmonėms.

– Tai gal ir jūsų pavadinimas „Briedinukė“ susijęs su Lazdijų simboliu – briedžiu? O kas sugalvojo šį pavadinimą?
– Mantui labai patinka miškas, gamta, o ir Lazdijų herbe yra briedis, tai mes be didesnių ieškojimų nusprendėme, jog vadinsimės „Briedinuke“: briedis plius garinukė bus Briedinukė.

– Kaip su Mantu savo versle pasiskirstėte pareigomis?
– Dirbame kiekvienas pagal savo studijuojamą specialybę – aš rūpinuosi informacija socialiniuose tinkluose, o Mantas tvarko finansus, verslo ir techninius reikalus. Šis verslas mums abiems yra puiki praktika, tiesiogiai susijusi su mudviejų studijomis.

– Kas jūsų klientai?
– Neilgi dirbam, dar sunku spręsti, bet pastebime, jog pirtelę dažniau užsakinėja 30–40 metų žmonės. Tai šeimos, kurios savaitgalį nori saugiai papramogauti pirtelėje. Nemažai yra žmonių, kurie gyvena didmiesčiuose, tačiau turi sodybas mūsų rajone, jiems labai reikia pirtelės. Dabar vežame pirtelę į įvairias Lazdijų rajono vietas. Gal vėliau praplėsime paslaugų geografiją.

– Kaip reklamuojate savo verslą?
– Daugiausia informacijas pateikiame „Briedinukės“ Facebook paskyroje. Rengiu edukacinius tekstus, kuriuos ten publikuoju, per mėnesį jau turime per 800 sekėjų, tai nėra mažai.

– Kokias paslaugas siūlote kartu su pirtele?
– Pirtelėje klientai randa rankšluosčių, eterinių aliejų, vantų, pirties kepurių. Jei reikia, kartu su pirtele atvežame malkų jai užkaitinti. Pirtelėje vienu metu gali kaitintis 6–8 žmonės. Galvojame apie kai kuriuos paslaugos patobulinimus – atsivėsinimą po pasikaitinimo, gal šašlykinę ir panašiai.

– Ar turite rajone konkurentų?
– Jų tikrai yra, tačiau tai mūsų negąsdina, visiems darbo užteks. Norime klientus patraukti savo išskirtinumu, paslaugų kokybe ir unikalumu. Norime sukurti nuolatinių klientų ratą, kurie taptų mūsų draugais ir bendraminčiais.

– Bet juk verslo pradžiai neužteko projektui skirtų europinių pinigų? Kas jums finansiškai padėjo, gal tėvai parėmė?
– Smagu, kad mūsų šeimos labai palaiko šį mūsų sumanymą, tačiau lėšų verslo pradžiai turėjo Mantas, kuris jų užsidirbo per praėjusius metus dirbdamas dviejuose darbuose. Žinau, kad dar reiks nemažai investicijų, tačiau tikimės šiek tiek užsidirbti iš pirtelės nuomos.

– Ar turite planų plėsti verslą?
– Būtų gerai įsigyti dar vieną pirtelę, nes būna taip, jog užsakymų daugiau nei yra savaitgalių, kai kam tenka atsakyti. Tada pagalvojam, jei būtų antra pirtelė, galėtume daugiau užsakovų patenkinti.

– Ar pirtelė nuomojama tik savaitgaliais?
– Ją galima išsinuomoti bet kurią savaitės dieną, bet žmonės dažniausiai tai daro savaitgaliais, nors darbo dienomis jos nuoma yra pigesnė.

– Ačiū už pokalbį, sėkmės ir gero garo „Briedinukei“!

Skambinkite tel. 8 620 79294 ir išsinuomokite „Briedinukės“ pirtį!

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: