Dzūkų žinios

Kas sutramdys Vyriausybės sprendimus ignoruojantį vicemerą?

Dalintis:
Įdomu, ar bus nubaustas rajono vicemeras A. Klėjus? O gal Lazdijuose galioja principas: „Kas galima Jupiteriui, tas negalima jaučiui“? (Nuotr. iš politiko FB paskyros.)

Kai kurie kito akyse pastebi krislą, o savoje nemato rąsto. Liūdniausia tai, kai tokie žmonės ne paprasti mirtingieji, bet vadinantys save politikais ir net rajono vadovais.
Kodėl Lazdijų rajono savivaldybės mero pavaduotojas leidžia sau būti išskirtiniu ir nevykdo visoje šalyje priimtų reikalavimų – viešoje vietoje dėvėti apsauginę kaukę? O gal šis reikalavimas vicemerui negalioja?
Vicemeras Audrius Klėjus šių metų sausio 13 dieną nusifotografavo pagindinėje Lazdijų miesto aišktėje be apsauginės kaukės, nors dar praėjusį rudenį Vyriausybė nusprendė, jog apsaugines kaukes Lietuvoje privaloma dėvėti visose viešose vietose per visą karantino laikotarpį visiems asmenims. Šią tvarką pažeidusiems asmenins numatoma bauda nuo 500 iki 1500 eurų.
Nors nuotrauka su Vyriausybės sprendimą pažeidusiu rajono vicemeru pasirodė socialiniuose tinkluose, tačiau policijos ji nesudomino ir vicemero atžvilgiu administracinė teisena nebuvo pradėta.
„Dzūkų žinios“, jausdamos pilietinę pareigą, publikuoja šią nuotrauką ir tikisi, jog Lazdijų policija į ją atkreips dėmesį bei pasidomės, kodėl vicemeras pažeidinėja įstatymus.
Panaši situacija buvo Druskininkuose, kai du šio kurorto tarybos nariai viešoje vietoje buvo pastebėti ir nufotografuoti be apsauginių kaukių. Druskininkų policija pagal viešojoje erdvėje – socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje – pasirodžiusią informaciją pradėjo šių politikų atžvilgiu administracinę teiseną.
Buvo renkami su galimu pažeidimu susiję duomenys, tikslinamos aplinkybės. Politikams buvo paskirta 250 eurų bauda.
Nors baudos už tokį nusižengimą svyruoja nuo 500 iki 1500 eurų, tačiau, jei žmogus nusižengia pirmą kartą, jei neturėjęs problemų su teisėsauga, tai skiriama pusė minimalios baudos – 250 eurų.
Rudenį vienoje sostinės kavinėje buvo užfiksuotas kaukės nedėvėjęs Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius. Jis keistai reagavo į padavėjos pastabą dėl būtinybės dėvėti kaukę – pareikalavo, kad padavėja jam atneštų kaukę. Žiniasklaidoje pasirodžius šiai informacijai, pareigūnai nubaudė Registrų centro vadovą, jam skyrė pusę minimalios baudos – 250 eurų.
Įdomu, ar bus nubaustas rajono vicemeras A. Klėjus? O gal Lazdijuose galioja principas: „Kas galima Jupiteriui, tas negalima jaučiui“?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: