Dzūkų žinios

Ne konservatoriai mane mokys, kokią nuomonę turėti

Dalintis:

Benius Rūtelionis,
rajono savivaldybės tarybos narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriaus pirmininkas

„Kai prieš dvi savaites viešai pasipiktinau vienos komisijos sprendimu perkelti atminimo lentas nuo bažnyčios tvoros į niekam nežinomą skverelį prie gimnazijos, sulaukiau vietos konservatorių nepasitenkinimo.
Gindamas savo protėvių, kovojusių už Lietuvos laisvę, atminimą, sakiau ir dabar pakartoju, jog atminimo lentos perkėlimas į kažkokią dykvietę yra netikęs sprendimas, kurį priėmė iš konservatorių sudaryta komisija. Ta vieta, kur buvo atidengta lenta, puikiai tam tiko, nes šalia – partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago skveras. Jiems atrodė, jog lentą reikia perkelti į kitą vietą, o man atrodo, jog lenta turi būti ten, kur buvo. Tai ne tik vieno mano nuomonė, man pritaria daug žmonių. Noriu pasakyti: komisijos nariai, pasižiūrėkit į save, kas jūs esate, ką jūs išdarinėjote tam tikrais savo gyvenimo momentais.
Prie manęs kabinasi konservatoriai, jie mane moko, kur turiu eiti, ką daryti, kaip kalbėti. Aš esu „valstietis“, skyriaus pirmininkas ir su konservatoriais neturiu nieko bendra. Tegul jie sako Klėjui, kitiems partinukams aiškina, ką šie turėtų daryti, aš išreiškiau savo nuomonę. Jei jiems nepatinka, tai ne mano reikalas. Tai ne merės, partijos, bet mano, Beniaus Rūtelionio, nuomonė.
Viena partija, viena nuomonė, kaip prie komunistų, tas dabar vyksta su konservatoriais. Visi toje komisijoje vaidina didelius patriotus, tačiau daugelis vietinių atsimena, kas jie buvo anksčiau. Nenoriu detalizuoti, nes vėl išsišauksiu ugnį į save. Nereikėtų jiems įsivaizduoti, jog jie vieninteliai patriotai. Prisiminkim Sąjūdį, juk tada visi vieningai stovėjom už Lietuvą ir vienodai stipriai ją mylėjome. Atminimo įamžinimas – ne partinis klausimais, čia padorumo ir žmogiškumo klausimas, negalima vieniems nuspęsti, kur turi būti lenta mūsų didvyriams.
Nemačiau tos komisijos posėdžio protokolo, nežinau, kas tą komisiją sudarė. Tokioje komisijoje turėtų būti ne vienos partijos atstovai, o visų rajone veikiančių politinių jėgų, visuomeninių judėjimų atstovai, visuomenės deleguoti žmonės, kaip tai buvo padaryta su Antikorupcijos komisija. Tada galime tikėtis išmintingų ir visiems rajono žmonėms priimtinų sprendimų. Ir pagarbos mūsų didvyriams.“

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: