Dzūkų žinios

L. Žukauskienė palieka direktorės pareigas

Dalintis:
L. Žukauskienė Veisiejų regioniniame parke išdirbo beveik 20 metų.

Veisiejų regioninio parko direktorė Lina Žukauskienė šiame poste skaičiuoja paskutines savaites. „Nuo gruodžio 31 dienos dirbsiu Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio parko rezervato direkcijoje direktoriaus pavaduotojos pareigose. Atsirado galimybė, todėl ryžausi tokiems pokyčiams. Aišku, daug galvojau, svarsčiau, nes išvažiuoti iš savo gimto rajono, kur daug kas pažįstama ir artima, kur šitiek metų dirbta, nėra paprasta. Savo gimtam kraštui dirbti, jį puoselėti, saugoti yra labai prasminga, tačiau itin traukė padirbėti tokį patį darbą ir kitur, išbandyti save. Tačiau aš nepalieku rajono, o į darbą važinėsiu iš namų Šilainų kaime“, – apie savo apsisprendimą išvažiuoti dirbti į Merkinę sakė direktorė.
L. Žukauskienė Veisiejų regioniniame parke išdirbo beveik 20 metų. „Beveik 10 metų šiame parke išdirbau etninės kultūros specialiste, o po to beveik tiek pat direktore. Darbas tikrai nėra paprastas, teko spręsti sudėtingus klausimus, susijusius ir su tradiciniu kraštovaizdžiu, gamtos vertybėmis. Iš tiesų, mano vadovaujama įstaiga negali būti labai mėgiama, nes mūsų pareiga puoselėti saugomą teritoriją, prižiūrėti Veisiejų krašto gamtinį, kultūrinį, etnografinį turtą. Kartu su kolektyvu tai darėme, kiek galėjome, negailėdami laiko. Manau, kad bent šiek tiek pavyko formuoti ir pakeisti žmonių požiūrį į gamtą, plėsti akiratį. Tai visos komandos nuopelnas“, – pasakojo L. Žukauskienė.
Direktorė džiaugėsi, kad jai vadovaujant Veisiejų regioniniam parkui pavyko restauruoti, prikelti naujam gyvenimui buvusį dvarą, kuriame ir yra įsikūrusi direkcija. „Šis valstybinės saugomų teritorijų tarnybos projektas įvykdytas per dvejus metus. Dabar čia dirba ne tik mūsų parko administracija, yra lankytojų centras, bet ir salė, kur vyksta kultūriniai renginiai – parodos, koncertai, naujų knygų pristatymai. Dvaras gyvas tol, kol jame lankosi žmonės, kol čia verda gyvenimas“, – sakė direktorė.
L. Žukauskienei palikus direktorės postą, parkui vadovaus Irma Maciulevičienė, šiuo metu dirbanti direktorės pavaduotojos pareigose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: