Dzūkų žinios

Lazdijų kraštas įžiebė šventines eglutes

Dalintis:
Praėjusį penktadienį Lazdijų miesto Nepriklausomybės aikštėje prasidėjo stebuklingų žiemos švenčių laukimas.

Žiemos šventės sparčiais žingsniais keliauja per mūsų kraštą.
Praėjusį penktadienį Lazdijų miesto Nepriklausomybės aikštėje prasidėjo stebuklingų žiemos švenčių laukimas. Šventės „Pasaulio nykštukų pasaka miesto princesei“ metu pačiomis nuostabiausiomis spalvomis nušvito pagrindinė Lazdijų rajono savivaldybės eglutė. Tradiciškai miesto puošmena buvo įžiebta kartu su savivaldybės meru Artūru Margeliu.
Šventės metu visus susirinkusius mažuosius džiugino ir į kelionę aplink pasaulį kvietė „Labaiteatras“ aktoriai. Be to, miesto aikštėje veikė Kalėdų senelio paštas ir net dvi dienas šurmuliavo šventinių dovanėlių, rankdarbių bei skanumynų turgelis, kuris viliojo praeivius ir šventės dalyvius. Šalia nuostabios muzikinės miesto eglutės išsirikiavo originalios, išskirtinės ir nuotaikingos įstaigų, bendruomenių ir organizacijų kalėdinės instaliacijos.
Momentas, kai suspindo Lazdijų žaliaskarė, buvo palydėtas gausiais miestelėnų šūksniais, ovacijomis, o dangų tą pačią akimirką nušvietė fejerverkų lietus.

Užvakar Veisiejų miesto aikštėje sužibo Kalėdų eglutė ir pradėta laukti gražiausių metų švenčių.

Užvakar Veisiejų miesto aikštėje sužibo Kalėdų eglutė ir pradėta laukti gražiausių metų švenčių.  Žaliaskarę įžiebė Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis bei Veisiejų seniūnas Zenonas Sabaliauskas.
Visi miestelio gyventojai buvo kviečiami į kalėdinę programą „Žinia iš nykštukų miesto“.  Žiūrovams šoko ir dainavo moksleiviai iš Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos bei  meno mokyklos.  Visi susirinkę galėjo ragauti ekologiškos kavos, parašyti laišką Kalėdiniame pašte, nusipirkti gardumynų bei dovanėlių
Šv. Kalėdos – svarbiausia ir prasmingiausia metų šventė. Žinoma, gražiausių žiemos švenčių laukimas neįsivaizduojamas be spindinčių ir kiekvieno akį džiuginančių kalėdinių eglučių. Šiais metais Lazdijų rajono savivaldybė pasirūpino ne tik pagrindine rajono eglute, bet padovanojo šventines girliandas visoms seniūnijoms. Iš viso sužibs net 860 metrų girliandų.
Besibaigiant metams, laukiant sugrįžtančios saulės, šventės ir jų laukimas yra nuostabus metas, skirtas ne liūdesiui, bet įvairiems geriems darbams, prasmingam bendravimui. Lazdijų krašto bendruomenės šventiniu laikotarpiu galės susiburti draugėn šalia kalėdinių eglučių. Būdviečio seniūnijoje – Aštriojoje Kirsnoje (prie seniūnijos pastato), Krosnos seniūnijoje – prie vaikų darželio, Kučiūnų seniūnijoje – Miškiniuose (prie buvusios mokyklos), Noragėlių seniūnijoje – Krikštonyse (prie kultūros centro ir prie bendruomenės namų), Seirijų seniūnijoje – Avižieniuose ir Žagariuose, Šeštokų seniūnijoje – Mikniškiuose, Birutoje, N. Kirsnoje, Jukneliškėje, Šventežerio seniūnijoje – Šventežeryje, Teizuose, Lazdijų seniūnijoje – Rudaminoje, Verstaminuose, Nemajūnuose, Dumblyje, Veisiejų seniūnijoje – Varnėnuose, Barčiuose, Viktarinoje, Vytautuose, Gegutėje, Kailiniuose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: