Dzūkų žinios

Legendiniam partizanų vadui pagerbti – ir atminimo parkas

Dalintis:
Minėjimo dalyviai buvo pakviesti į Bielėnų kaimą, kur buvo atidarytas parkas Lietuvos partizanų vado, brigados generolo Adolfo Ramanausko-Vanago tėviškėje.

Praėjusią savaitę Lazdijuose ir Būdviečio seniūnijoje, Bielėnų kaime, buvo paminėtos Lietuvos partizanų vado, brigados generolo Adolfo Ramanausko-Vanago 61-osios žūties metinės.
Renginys prasidėjo šv. Mišiomis Lazdijų Šv. Onos bažnyčioje, vėliau Lazdijų miesto Adolfo Ramanausko-Vanago aikštėje Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis padėjo gėlių prie paminklo, skirto Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimui pagerbti.
Minėjimo dalyviai buvo pakviesti į Bielėnų kaimą (Būdviečio seniūnija), kur buvo atidarytas parkas Lietuvos partizanų vado, brigados generolo Adolfo Ramanausko-Vanago tėviškėje. Lazdijų rajono savivaldybės administracija pasirūpino galimybe, kad politiniai kaliniai, tremtiniai ar kiti asmenys, patys negalėdami nuvykti į renginį, būtų pavėžėjami autobusu.
Nors žvarbus šaltukas kėlė šiurpą, bet susirinkusiųjų širdis šildė skambančios patriotinės mintys, gražiausios lietuviškos Lazdijų kultūros centro folkloro ansamblio „Dainuviai“ atliekamos dainos ir partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago prisiminimas. Šio Tautos didžiavyrio ir visų žuvusių nelygioje kovoje už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę atminimas buvo pagerbtas tylos minute bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos
1-osios rinktinės 108 kuopos karių salvėmis. Lietuvos partizanų vado, brigados generolo Adolfo Ramanausko-Vanago 61-ųjų žūties metinių minėjimo metu gimtojoje jo tėviškės sodybvietėje buvo atidarytas atminimo parkas. Be to, Lazdijų Šv. Onos parapijos klebonas Nerijus Žvirblys ir Punsko parapijos vikaras Marius Talutis pašventino kryžių, kuris dar ne vieną šimtmetį saugos Adolfo Ramanausko-Vanago tėviškę.
Lazdijų rajono savivaldybės vadovų iniciatyva įkurtame ir jau oficialiai lankytojams atidarytame partizanų vado atminties parke įgyvendinti šie darbai: nutiestas kelias iki sodybvietės, pastatytas kryžius, įrengti du vėliavų stiebai ir iškeltos Lietuvos valstybės ir Lietuvos valstybės istorinė vėliavos, pastatyta dešimt suoliukų, išgrįstas pasivaikščiojimo takas, įrengti laiptai su turėklais, tėviškės sodyboje pasodinti augalai, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, be to, pastatytas informacinis stendas, kuriame pateikiama informacija apie Adolfo Ramanausko-Vanago gyvenimą ir dalyvavimą partizaniniame kare.
Lazdijų r. sav. inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: