Dzūkų žinios

Prie Lazdijų aptikta automobilio partrenkta lūšis

Dalintis:

Vaidotas Morkūnas
Antradienį vakare, apie 19 valandą, aplinkosaugininkai gavo pranešimą, kad prie Lazdijų, netoli kepyklos, ant kelio rasta užmušta lūšis, o šalia jos gulėjo sudraskytas kiškis.

Rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnas Donatas Račkauskas nuvykęs į įvykio vietą išvydo tai, apie ką pranešė pro šalį važiavę žmonės. Aplinkosaugininkas teigė, kad lūšį kliudė ir užmušė pro šalį važiavęs automobilis. „Galvoju, kad ji galėjo būti automobilių pervažiuota ne vieną kartą, nes sutrupinta jos galva. Šie į kates panašūs plėšrūnai yra saugomi valstybės ir dėl to įrašyti į raudonąją knygą. Partrenkta lūšis buvo metų laiko, svėrė apie 9 kilogramus. Lūšies kūną perduosime Tado Ivanausko muziejui mokslininkų tyrimams atlikti“, – sakė aplinkosaugininkas. D. Račkauskas teigė, kad praeitais metais Kuklių kaime ant kelio taip pat buvo rasta mirtinai automobilių sužalota lūšis.
„Iš tiesų šių žvėrių mūsų rajono miškuose padaugėjo. Kadangi tai nykstanti žvėrių rūšis, prieš kelerius metus nemažai jų įveista – paauginti gyvūnai paleisti į gamtą gyventi. Vienoje medžioklėje mūsų Giraitės būrelio
medžiotojai matė, kaip iš miško išbėgo net 4 sužieduotos lūšys. Jas medžioti griežtai draudžiama“, – sakė aplinkosaugininkas.
Nors šie žvėrys yra saugomi valstybės, tačiau atsiranda brakonierių, kurie dėl brangaus kailio lūšis vis tiek medžioja. Kauno kriminalistai išsiaiškino, kad šių metų pradžioje Lazdijų rajone du pasienio tarnybos pareigūnai, kurie yra ir medžiotojai, buvo neteisėtai sumedžioję dvi lūšis. Jie įkliuvo ketindami kailius parduoti Kaune. Už tokią nusikalstamą veiką jiems gresia didžiulės baudos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: