Dzūkų žinios

Lazdijų rajono religinėms bendruomenėms – vis daugiau paramos

Dalintis:
Lazdijų Šv. Onos bažnyčia.

Kiekvienais metais Lazdijų rajono savivaldybės biudžete yra numatomos lėšos, skirtos religinių bendruomenių rėmimui. Šioms bendruomenėms priklauso nemaža rajono gyventojų dalis, o stiprios bendruomenės – sėkmingos tautos pagrindas, tad 2018 m. religinių bendruomenių rėmimui buvo skirta daugiau kaip 100 000 Eur.

Praėjusiais metais didžiausia parama skirta Lazdijų Šv. Onos parapijai – 50 400 Eur. Už šias lėšas buvo finansuojami bažnyčios išorės remonto ir dviejų bokštų remonto darbai. Bažnyčios bokštai ne tik gadino pastato estetinį vaizdą, bet ir kėlė grėsmę bažnyčioje gausiai besilankantiems tikintiesiems, Lazdijų miesto lankytojams ir turistams. Be to, bažnyčia yra šalia Adolfo Ramanausko-Vanago aikštės, kurioje vyksta įvairūs renginiai, lankosi garbūs svečiai iš Lietuvos ir užsienio, tad bažnyčia yra matoma, lankoma ir reprezentuoją Lazdijų miesto įvaizdį.

Net 17 730 Eur. buvo skirta Krosnos Šv. Apaštalo evangelisto Mato parapijai. Už šias lėšas buvo atliktas parapijos namų stogo remontas, naujai įrengtas tualetas ir prijungtas prie centralizuotos nuotekų šalinimo sistemos, atnaujinta šarvojimo salė, kurioje pertvarkytos ir perdažytos sienos, pakeistos grindys.

Leipalingio Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijai, elektra šildomų paklotų įsigijimo išlaidoms iš dalies padengti, buvo skirta 4000 Eur. Veisiejų Šv. Jurgio parapijai buvo skirta 2500 Eur., o už šias lėšas buvo atliktas Paveisininkų bažnyčios grindų pakeitimas. Metelių Kristaus Atsimainymo parapijoje už skirtus 6000 Eur. buvo atlikti Metelių bažnyčios ir Kryžių šventovės prieigų tvarkymo darbai. Šildymo sistemai Kučiūnų Šv. Kazimiero bažnyčioje įsigyti buvo skirta 3000 Eur. Cerkvės pastato lauko durims, vidaus remonto darbams ir kitoms reikmėms, Lazdijų sentikių religinei bendruomenei buvo skirta 2500 Eur. Šventežerio Švč. M. Marijos Gimimo parapijai buvo skirta 5000 Eur., o lėšos panaudotos bažnyčios ir varpinės stogų bei bažnyčios bokšto remonto išlaidoms padengti.

2017 m. remti religinių bendruomenių veiklą, padėti tvarkyti ir išlaikyti jų turimą materialinę bazę taip pat buvo skiriamos nemažos lėšos. Daugiausiai, net 15 500 Eur., buvo skirta Krosnos Šv. apaštalo evangelisto Mato parapijai – parapijos klebonijos remonto išlaidoms iš dalies padengti. Taip pat, paremta Lazdijų Šv. Onos parapija (parapijos namų remonto, santechnikos ir vidaus remonto išlaidoms iš dalies padengti), Metelių Kristaus Atsimainymo parapijai (Metelių bažnyčios stogo dangos pakeitimo išlaidoms), Seirijų Švč. M. Marijos Škaplierinės parapijai (infraraudonųjų spindulių šildymo ir kitos įrangos įsigijimo išlaidoms), Šventežerio Švč. M. Marijos Gimimo parapijai (Šventežerio bažnyčios išorės remonto išlaidoms), Kučiūnų Šv. Kazimiero parapijai (parapijos klebonijos remonto išlaidoms).

Didžiausia parama 2016 m. suteikta Rudaminos Švč. Trejybės parapijai. Net 59 000 Eur. buvo skirti bažnyčios pastato išorės remonto išlaidų daliniam finansavimui. Lazdijų rajono savivaldybės ir vietos verslininko Gintauto Kūloko dėka šimtmetį neremontuota bažnyčia vėl švyti savo baltumu, o atnaujinti ir didingai stūksantys jos bokštai iš toli žavi  ir traukią ne tik vietinių, bet ir aplinkinių kaimų gyventojų, pravažiuojančiųjų bei miestelio svečių akį. Be to, parama buvo suteikta ir Lazdijų Šv. Onos parapijai (dekanato patalpų, parapijos Carito pastatų remontui), Šlavantų Viešpaties Apreiškimo Švč. M. Marijai parapijai (Juozo Zdebskio veiklos ekspozicijos plėtrai), Krosnos Šv. apaštalo evangelisto Mato parapijai (vartų remontui), Veisiejų Šv. Jurgio parapijai (Paveisininkų bažnyčios instaliacijai pakeisti), Kučiūnų Šv. Kazimiero parapijai (klebonijos šildymo katilui įsigyti).

Savivalda yra žmonių gerovės pamatas, tad kiekvienas Lazdijų rajono savivaldybės administracijos įgyvendintas projektas, skirtos lėšos remonto darbams, materialinės bazėms išlaikymui ar atnaujinimui bei kitoms reikmėms, prisideda prie bendruomenių telkimosi, dažnesnio bendravimo, naujų socialinių ryšių kūrimo. Juk bendruomenė tai vieta, kur susiburia žmonės ir dalijasi meile bei tikėjimu.

Lazdijų r. sav. inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: