Dzūkų žinios

Atsargiai: nuo stogų gali kristi varvekliai ir sniegas

Dalintis:

Vis dažniau danguje pradedama pastebėti saulė, kuri pranašauja artėjanti pavasarį, o permainingų orų metu temperatūra dažnai priartėja prie nulio. Tokie oro ir temperatūros pokyčiai yra palankūs varveklių formavimuisi ant namų stogų, susidaro pavojingos sniego nuošliaužos. Nuo daugiaaukščių, daugiabučių ar privačių namų stogų nukarę varvekliai kelia grėsmę praeiviams ir automobiliams – krisdami jie gali sunkiai sužaloti žmones arba sugadinti jų turtą.
Lazdijų rajono savivaldybės administracija primena, kad bendro naudojimo teritorijų, gatvių, šaligatvių valymą ir priežiūrą organizuoja seniūnijos, o daugiabučius namus administruojančios bendrijos ar pastatus administruojančios įmonės, kol dar neįvyko nelaimė, turėtų nedelsdamos pačios pasirūpinti gyventojų ir jų turto saugumu: nudaužyti varveklius bei nukasti sniegą tose vietose, kur gali susidaryti pavojingos nuošliaužos.
Lazdijų rajono savivaldybės teritorijos tvarkymo ir švaros taisyklėse nurodoma, kad valant sniegą ir ledą (varveklius) nuo gyvenamųjų namų, pastatų stogų, lietaus vamzdžių ir balkonų, privaloma laikytis darbo saugos reikalavimų: aptverti pavojingą teritoriją, nesugadinti komunikacijos ryšių ir elektros tinklų, apsaugos įrangos, laidų, šviestuvų, radijo ir televizijos antenų, želdinių, statinių fasadų.
Gyventojai atlydžio metu ir patys turėtų rūpintis savo saugumu, būti itin atidūs: prieš išeidami iš namų gerai apsižvalgyti, nevaikščioti arti aukštų pastatų, nestatyti prie jų bei apsnigtų medžių automobilių. Svarbu apie gresiančius pavojus įspėti vaikus, o mažamečių nepalikti lauke be priežiūros.

Lazdijų r. sav. inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: