Dzūkų žinios

Dar viena gera žinia skaitytojams: atnaujinta biblioteka Meteliuose

Dalintis:
Bibliotekos atidaryme knygas vartė dekanas V. Prajara, bibliotekininkė G. Ramanauskienė, meras A. Margelis ir rajono bibliotekos direktorė R. Rudienė.

Antradienį Meteliuose gausiai susirinkusi bendruomenė džiaugėsi pabaigtais darbais ir jau galės apsilankyti atnaujintoje bibliotekoje. Šiuolaikiškas interjeras, patrauklios erdvės nuo šiol džiugins ir skaitytojus, ir darbuotojus. Nuveiktais darbais džiaugėsi ir su bibliotekos bendruomene susitiko Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Renata Rudienė, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas, laikinai einanti Seirijų seniūnės pareigas Lina Sakalauskienė bei Metelių krašto žmonės.
Meras Artūras Margelis pasidžiaugė dar viena atnaujinta biblioteka, kuri jau pirmąją dieną sulaukė gausaus būrio lankytojų. Jis linkėjo, kad šios naujos patalpos niekada nebūtų tuščios ir jose nuolat lankytųsi knygų mėgėjai.
Bibliotekos atnaujinimas vyko įgyvendinant Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vykdomą projektą „Lazdijų rajono kaimų patrauklumo didinimas atnaujinant bibliotekas“. Projekto metu buvo atlikti Aštriosios Kirsnos bibliotekos patalpų kapitalinio remonto darbai: langų ir durų keitimas, grindų, sienų ir lubų remontas, elektros sistemos atnaujinimas, santechnikos įrenginių atnaujinimas, kompiuterinių tinklų atnaujinimas, vėdinimo sistemos atnaujinimas, šildymo sistemos atnaujinimas. Be to, buvo įsigytos bibliotekos lentynos, žaidimo konsolės, kompiuteriniai žaidimai ir stalo žaidimai mažiesiems.
Įgyvendinant projektą „Lazdijų rajono kaimų patrauklumo didinimas atnaujinant bibliotekas“ kapitališkai suremontuotos bibliotekų patalpos, seniūnijų gyventojams sukurta erdvė, kurioje sudaromos sąlygos ne tik skaityti, išsirinkti mėgstamiausias knygas, naudotis kompiuteriais, bet ir inicijuoti bendruomenių plėtrą, rengti bendrus renginius ir vakarones. Be to, taip buvo išsaugota pastato infrastruktūra bei prisidėta prie kaimo gyvenamosios vietos aktyvumo išsaugojimo.
Įgyvendinant projektą atnaujintos ne tik Metelių, Aštriosios Kirsnos, bet ir Seiliūnų bibliotekos. Bendra projekto vertė, skirta visų trijų bibliotekų kapitaliniam remontui, yra 200 969 Eur. Lazdijų rajono savivaldybė šiam projektui skyrė daugiau kaip 41 000 Eur biudžeto lėšų. Likusioji pinigų suma finansuota iš LR valstybės biudžeto ir Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtros lėšų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: