Dzūkų žinios

Įžūlūs vagys nuniokojo Dusios ežero pakrantę

Dalintis:
Nuo krante stovėjusių liepto konstrukcijų pavogta 45 lentos.

Pirmadienį apie 15 valandą Lazdijų turizmo informacinio centro direktorius Mantas Sabaliauskas kartu su UAB „Leimesta“ darbuotojais nuvykę į Dusios paežerę, kur buvo įrengtas pontoninis tiltas-valčių nuleidimo prieplauka, išvydo, kad nuo krante stovėjusių liepto konstrukcijų pavogtos 45 lentos. „Tos liepto konstrukcijos rudenį buvo nuimtos nuo prieplaukos tam, kad ledai jų nesugadintų, nesulaužytų. Čia pat krante buvo sudėtos, prisegtos grandinėmis, kad vėl pavasarį būtų sumontuotos. Ilgapirščiai, matyt, atvykę pažvejoti jas pastebėjo, susikrovė 45 lentas ir išvažiavo. Įtariu, kad jie šias lentas gali panaudoti savo liepto įrengimui ar kitokioms reikmėms. Faktas tas, kad ši prieplauka buvo įrengta už savivaldybės pinigus, todėl savivaldybė patyrė nuostolių. Mes kartu su „Leimesta“ darbuotojais pranešėme apie tai policijos pareigūnams, kurie atvykę pradėjo tyrimą dėl vagystės. Pikta, kad atsiranda piktadarių, kurie niokoja, vagia visų mūsų turtą. Juk šis pontoninis tiltas-valčių nuleidimo prieplauka buvo įrengta gerinant infrastruktūrą Dusios pakrantėje, turizmo plėtrą, kad vis daugiau turistų atvyktų prie mūsų gražiausio ežero, čia galėtų atsivežti valtis ir jas saugiai išsikrauti, automobilius pasistatyti tam skirtoje aikštelėje. Taigi, ši prieplauka įrengta buvo turistų, aktyvių poilsiautojų patogumui, kurie mėgsta žvejoti, buriuoti, taip pat čia pat paplūdimyje išsimaudyti. Tokių viešų visuomenės poreikiams reikalingų prieplaukų prie Dusios ežero labai stigo, nes labai mažai vietų buvo, kur galima būtų legaliai automobiliu su priekaba privažiuoti prie ežero ir įleisti į vandenį valtį, katerį ar kitokią plaukiojimo priemonę“, – pasipiktinęs tokiu vagišių elgesiu sakė Mantas Sabaliauskas.
Ši prieplauka įrengta įgyvendinant projektą „Vandens transporto nuleidimo vietos įrengimas prie Dusios ežero Lazdijų rajono savivaldybėje“, kurio vertė – 42 857,14 Eur. Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos lėšos – 30 000 Eur, Lazdijų rajono savivaldybės biudžeto lėšos – 12 857,14 Eur.
Nors pontoninis tiltas ir prieplauka jau įrengta, tačiau dar lieka sutvarkyti aplinką, automobilių stovėjimo aikštelę su priklausiniais. Šiuos darbus atlieka UAB „Leimesta“.
Dėl lentų vagystės rajono savivaldybė taip pat kreipėsi į visuomenę ir prašė pranešti, jeigu gyventojai ką nors pastebėjo.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: