Dzūkų žinios

Negavote mokėjimo už atliekas pranešimo? Pasitikrinkite adresą ir laiškų dėžutę

Dalintis:
Asiciatyvi nuotr.

Kiekvienais metais atliekų turėtojams išsiunčiama tūkstančiai vietinės rinkliavos mokėjimo pranešimų. Jie turi pasiekti kiekvieną mūsų, bet taip, deja, nebūna – nemaža dalis šių pranešimų grįžta atgal, o vėliau priminimų apie susidariusias skolas sulaukę gyventojai teisinasi negavę pranešimų.
Bet tai ne pasiteisinimas. Nes pranešimai grįžta dėl neteisingai nurodyto adreso ar netvarkingos pašto dėžutės. Abiem atvejais atsakomybė tenka rinkliavos mokėtojui, kuris susikaupus skolai gali sulaukti šaukimo į teismą.
„Vasario-kovo mėnesiais, kaip ir kasmet, visiems regiono gyventojams buvo išsiųsti mokėjimo pranešimai ir atliekų išvežimo grafikai. Ir jau kovo pabaigoje pradėjo atgal plūsti laiškai – pašto darbuotojai jų nepristatė adresatams, nes buvo neteisingai nurodyti adresai, rastos netvarkingos pašto dėžutės arba jų visai nebuvo. Pernai atgal sugrįžo pusketvirto tūkstančio išsiųstų laiškų. Šiemet jų vėl bus nemažai – daugiausia laiškų grįžta iš kaimiškų vietovių ir iš miestuose naujai pastatytų namų“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) Atliekų tvarkymo paslaugų ir kontrolės padalinio vyr. specialistė paslaugoms Rasa Opolskienė.
Pasak ARATC Rinkliavų administravimo padalinio vadovo Povilo Turčinavičiaus, atgal grįžę laiškai pridedami prie kiekvieno mokėtojo rinkliavos administravimo istorijos kaip įrodymas, kad pranešimas buvo išsiųstas ir grįžo dėl priežasčių, kurias privalo pašalinti rinkliavos mokėtojas.
Kiekvieno būsto savininkas, norėdamas užtikrinti sklandų paslaugų teikimą, visiems elektros, šilumos, vandens ir kitų komunalinių paslaugų teikėjams turi nurodyti tikslų savo adresą. Tikslius duomenis privalu pateikti ir vietinės rinkliavos už atliekų tvarkymą administratoriui – Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrui.
Taip pat labai svarbu turėti tvarkingas pašto dėžutes. Vykdydami Pašto įstatyme numatytus reikalavimus „Lietuvos pašto“ darbuotojai nei pašto korespondencijos, nei prenumeruojamų spaudos leidinių nededa į nerakinamas, sulūžusias, sandariai neužsidarančias ar perpildytas dėžutes.
„Norėdami išvengti nesusipratimų, gyventojai turėtų pasirūpinti, kad jų pašto dėžutės būtų tvarkingos arba užsisakyti gauti mokėjimo pranešimus tik elektroniniu paštu“, – sakė P. Turčinavičius.
Jis priminė, kad atsisakiusieji paštu siunčiamų mokėjimo pranešimų ir pasirinkę jų siuntimą elektroniniu paštu bei iki kovo 31 d. iš karto sumokėję visą šių metų rinkliavos mokestį kitąmet už atliekų tvarkymą mokės mažiau – jiems bus pritaikyta savivaldybės numatyta lengvata.
Vietinės rinkliavos mokėjimo pranešimai yra siunčiami vieną kartą per metus. Šiuo metu jie jau turi būti pasiekę visus regiono gyventojus. Jei tokio pranešimo negavote, kreipkitės į Alytaus regiono atliekų centrą, (tel. (8 315) 72842 arba elektroniniu paštu info@alytausratc.lt), kurio specialistai padės išsiaiškinti priežastis ir išvengti galimų nesusipratimų.

ARATC inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: