Dzūkų žinios

Kapčiamiesčio griuvenoje — korupcijos baubo paieška?

Dalintis:
Vis mažiau vilties, kad šitas apleistas pastatas virs jaukiais Kapčiamiesčio bendruomenės namais.

Lazdijuose prasidėjo nieko gera nežadantis procesas – naujoji valdžia revizuoja buvusios tarybos priimtus sprendimus ir ieško būdų, kaip juos pakeisti arba apskritai panaikinti. Ypač dėl to nerimauja bendruomenės, turinčios patvirtintus projektus, tačiau nesulaukiančios savivaldybės finansinio prisidėjimo jiems vykdyti.
Artimiausiame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje bus svarstomas vienas klausimas, kuris ypač kelia nerimą ne tik Kapčiamiesčio, bet ir kitoms bendruomenėms, vykdančioms įvairius projektus. Taryboje planuojama svarstyti klausimą dėl Kapčiamiesčio bendruomenės pradėto projekto – seno pastato remonto ir jo pritaikymo bendruomenės reikmėms.

Prieš metus gavo pritarimą
Prieš metus Lazdijų rajono savivaldybės taryba pritarė šiam projektui, o naujoji taryba šių metų kovą nusprendė projektui skirti 21 tūkst. eurų. Tačiau iki šiol sutartis nepasirašyta, o merė Ausma Miškininė raštu kreipėsi į Ekonomikos ir finansų komitetą bei Antikorupcijos komisiją norėdama sužinoti šių struktūrų nuomonę apie Kapčiamiesčio projektą, kitaip sakant, išsiaiškinti, ar po projektu nesislepia korupcijos baubas.
Šį raštą rengęs Juridinio skyriaus vedėjas Kęstutis Jasiulevičius patvirtino, teigė, jog toks raštas tikrai yra parengtas ir pateiktas tarybos Ekonomikos ir finansų komitetui bei Antikorupcijos komisijai.
„Dėl šio projekto reikalingumo pačioje bendruomenėje atsirado skirtingų nuomonių. Ko gero, todėl savivaldybės vadovams ir kilo noras atidžiau jį įvertinti įvairiais aspektais ir priimti atitinkamus sprendimus“, – sakė K. Jasiulevičius.
Paklaustas, ar gali taip atsitikti, jog Kapčiamiesčio parapijos namų projektas bus atmestas, K. Jasiulevičius į šį klausimą konkrečiai negalėjo atsakyti, jis teigė, jog viskas yra tarybos narių valioje.

Vadovė atsisakė komentuoti
Ypač dėl susidariusios situacijos nerimauja Kapčiamiesčio bendruomenės pirmininkė Raminta Zelenauskaitė. Iki gegužės 31 dienos turėjo būti pateikti mokėjimo prašymai avansui gauti, tačiau iki šiol sutartis su savivaldybe nepasirašyta ir pinigai negauti.
Paprašyta pakomentuoti raštą Antikorupcijos komisijai bei Ekonomikos ir finansų komitetui ir galimą projekto sustabdymą, R. Zelenauskaitė nuo komentarų susilaikė.
Kas galėtų paneigti, jog gavusi atitinkamas išvadas iš Antikorupcijos komisijos ir Ekonomikos ir finansų komiteto valdančioji tarybos dauguma nuspręs toliau nevykdyti šio projekto?

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: