Dzūkų žinios

Mobiliosios bibliotekos kolektyvas prajuokino „Židinio“ vaikus

Dalintis:
Lazdijų viešosios bibliotekos Mobilioji biblioteka šįkart lankėsi Socialinės globos centre „Židinys”.

Dineta Babarskienė

Lazdijų viešosios bibliotekos Mobilioji biblioteka šįkart lankėsi Socialinės globos centre „Židinys“, kuris įsikūręs Bajoriškių kaime. Niekas net nesitikėjo, kad čia gyvena tiek daug linksmų žmogučių, su kuriais žaista ir juokauta… iki ašarų. Tiek juoko būta.
Mobilioji biblioteka keliauja ten, kur mažiausiai tikimasi ir laukiama. Šįkart ypatinga kelionė. Anot Ričardo Lapaičio, juk kelionės gali būti įvairios ir nebūtinai į pasaulio kraštą už tūkstančių mylių. „Sako, jei esi liūdnas, reikia iškeliauti. Jei esi laimingas, taip pat leiskis į kelionę. O pati didžiausia kelionė yra pats Gyvenimas“, – sakė Ričardas vaikams, o šie išpūtę akeles žiūrėjo ir atidžiai klausėsi.
Keliauta linksmai… Nuolatiniai Mobiliosios bibliotekos ant ratų palydovai ir bičiuliai Lazdijų meno mokyklos mokinukai. Tądien jie atvyko, kaip prasitarė, nė patys netikėdami, kad čia jie ne tik parodys, ką moka, bet kartu su visais įsitrauks į nuotaikingą šėlsmą. „Sunku būtų tikriausiai įsivaizduoti mūsų keliones be Lazdijų meno mokyklos talentų“, – sakė ir Ričardas Lapaitis. Šįkart kartu į kelionę leidosi mokytoja Violeta Česnulytė ir jos jaunieji solistai Viltė Tulabaitė, Titas Lukoševičius, Viltė Vaitulionytė ir Dovydas Čivinskas. Iš pradžių dainininkai žvelgę nedrąsiai paskui taip įsivažiavo: ne tik dainavo, bet ir dalyvavo žaidimuose su savo bendraamžiais. O štai Rimgailės Kardokaitės pasakojimas ne juokais nustebino. Jai nėra sunku išmokti mintinai net ilgiausią tekstą. „Iš pradžių persiskaitau, o paskui vis pasikartoju. Taip ir išmokstu“, – taip paprastai aiškino Rimgailė, lankanti Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnaziją. Savo auklėtine džiaugiasi ir jos mokytoja Birutė Plečkaitienė. Lazdijų meno mokyklos Veisiejų skyriaus mokinė Ūla Bakanovaitė pagrojo du kūrinius. Jos fortepijono mokytoja Rūta Marcinonienė. Ir tikrai neliko abejingų Pepės išdaigoms. Šį personažą įkūnijo Daiva Karaliūnienė. Juoko buvo iki ašarų… Žaidimai, skaitymai, užduotys ir dainos. Sprogdinti balionai, o ten paslaptingi lapeliai, pasirodo, buvo. Tad skaitytos ir atliktos užduotys. Tai dainuota, tai fiziniai pratimai atlikti, tai dar kas – visko daug. Viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė Ramunė Daugirdaitė ir vėl buvo su dovanomis bei puikiu kūriniu ir spontaniška jo improvizacija. Bibliotekininkė Ramunė sakė, kad daugelis čia gyvenančių vaikų nuolat užsuka į biblioteką, skaito knygas. O tądien Ramunė su bičiuliais dargi sumanė suvaidinti vaidinimą be didelio pasiruošimo – čia ir dabar. Gitaristas Gintaras Gražulevičius, nors ir užkimęs, bet dainavo kartu su vaikais, tarėsi, kokias dainas visi moka, kad kartu padainuotų. „Ačiū, kad mus taip jaukiai sutiko „Židinio“ socialinės pedagogės Indrė Sušinskienė, Rūta Margelytė-Brindzienė bei jų padėjėja Nomeda Buckiūnienė“, – sakė Ričardas Lapaitis. Ir nesakyta viso gero, tarta iki pasimatymo vėl. „Mobilioji biblioteka ant ratų ir toliau keliaus pas tuos, kurie mažiausiai tikisi, jog bus aplankyti. Juk svarbu kartu kurti gražesnį pasaulį“, – paslaptingai kalbėjo Ričardas Lapaitis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: