Dzūkų žinios

Smulkiųjų pieno gamintojų laukia permainos

Dalintis:
Smulkieji gamintojai nebegalės pieno pilti į bendrą autocisterną.

Ar tiesa, kad nuo birželio 1 dienos iš smulkiųjų pieno gamintojų nebus surenkamas pienas? Kur reiks jį dėti? Ar dėl sumažėjusių pieno srautų darbo neteks pieno priėmimo punktų darbuotojai? Su tokiais klausimais į redakciją kreipėsi smulkių pieno ūkių savininkai ir priėmimo punktų darbuotojai.
Apie susidariusią situaciją kalbamės su Lazdijų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininku, valstybiniu veterinarijos inspektoriumi Auridu Marcinkumi.

– Gerbiamas A. Marcinkau, ar pagrįstas žmonių nerimas dėl naujai įsigaliosiančios tvarkos?
– Apie šią tvarką visi buvo informuoti. Galiu pasakyti, kad smulkiesiems pieno gamintojams išlieka visos galimybės tiekti savo produkciją pieno produktų perdirbėjams. Keičiasi tik pati pieno pristatymo tvarka. Anksčiau smulkieji pieno gamintojai savo produkciją supildavo į bendrą autocisterną, kur pienas susimaišydavo su kitų gamintojų pateiktu pienu. Dabar, pagal naujus reikalavimus, kiekvieno pieno gamintojo produkcija nebegalės būti maišoma, ji turės būti pristatoma atskiroje taroje.

– Ar tai reiškia, kad į pieno priėmimo punktus keliaus gausybė bidonų?
– Taip, produkcijos perdirbėjai pritaikė savo transportą bidonams vežti. Su pieno gamintojais bus sudarytos transportavimo sutartys, ir visi norintieji galės pristatyti pieną. Jie galės su perdirbėjais susitarti dėl depozitinės pieno taros. Ši taisyklė netaikoma tiems pieno gamintojams, kurie turi specialius pieno atvėsinimo įrenginius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: