Dzūkų žinios

Iš Vilniaus atvykusiai administracijos direktorei kvepia Dzūkija

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė I. Šaparauskienė.

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė jau ne pirmas mėnuo darbo dienos rytą pradeda Dzūkijoje. Iš sostinės į Lazdijus atvykusi dirbti patyrusi finansų žinovė bando sustyguoti Lazdijų rajono savivaldybės administracijos darbą.
„Dzūkų žinios“ paprašė administracijos direktorės duoti savaitraščiui interviu. Ponia Ilona sutiko atsakyti į klausimus. Atsakymai, kaip pamatysite, buvo trumpi ir lakoniški, be lyrikos ir emocijų. Gal juose atsispindi profesionalios finansininkės charakteris, o gal tiesiog direktorė dar per mažai susipažino su darbu ir gyvenimu Lazdijuose?

– Gerbiamoji direktore, kodėl priėmėte merės pasiūlymą ir iš Vilniaus atvažiavote dirbti į Lazdijus? Kas tai – naujas gyvenimo iššūkis ar noras padėti jaunai merei?
– Gyvenime mėgstu iššūkius. Naujovės ir tobulėjimas mane „veža“, o monotonija vargina. Įtakos turėjo ir merė, kuri, kaip jau esu sakiusi anksčiau, man imponuoja.

– Administracijos direktore jau dirbate du mėnesius. Kokie didžiausi netikėtumai Jūsų laukė Lazdijuose, ką įsivaizdavote visai kitaip nei pasirodė realybėje?
– Prieš pradėdama dirbti Lazdijų rajono savivaldybėje dirbau versle. Ten kiek kitaip – darbai vyksta operatyviau.

– Jau susipažinote su administracijos darbuotojais. Kokią nuomonę apie juos susidarėte, ar pakanka Lazdijuose profesionalių valdininkų? Kaip privilioti viešojo sektoriaus profesionalus į provinciją?
– Kalbant apie darbuotojus, svarbiausia kompetencija.

– Kadangi esate finansų specialistė, kaip vertinate savivaldybės biudžeto sandarą? Ką darytumėte kitaip, jei būtumėte dalyvavusi biudžeto formavimo procese?
– Sunku pasakyti, kas būtų, jeigu būtų. Kai 2020-ais metais bus formuojamas biudžetas, galėsiu pakomentuoti išsamiau.

– Kokie didžiausi darbai laukia savivaldybės administracijos?
– Manau, kad kiekvienas savivaldybės atliktas darbas svarbus ir reikšmingas.

– Gyvenate Lazdijų krašte. Ar nepasiilgstate sostinės šurmulio, renginių. Kas Jus žavi Lazdijuose?
– Šurmulio nepasiilgau. Man patinka vieta, kurioje dabar gyvenu, nes tai mano gimtas kraštas. Dzūkija man kvepia.

– Ačiū už pokalbį.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: