Dzūkų žinios

Aktyviai vyksta seniūnaičių rinkimai

Dalintis:
Asiciatyvi nuotr.

Jau rašėme, kad šiuo metu rajono seniūnijose vykstantys seniūnaičių rinkimai sukelia nemažai aistrų, dėl to rajono savivaldybė sulaukia skundų.
Rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė, remdamasi komisijos išvada dėl pažeistos seniūnaičio rinkimų tvarkos Kučiūnų seniūnijoje, panaikino rinkimų rezultatus ir paskelbė naujus rinkimus. Dabar Kučiūnų seniūnijos gyventojai gali iki spalio 4 dienos siūlyti naujus kandidatus užimti seniūnaičio pareigas. Taip pat seniūnaičio rinkimai neįvyko ir Lazdijų kaimiškojoje Kuklių seniūnaitijoje bei Lazdijų kaimo, nes nesusirinko reikiamas skaičius rinkėjų. Todėl čia irgi paskelbti pakartotiniai rinkimai: Lazdijų kaimo seniūnaitijoje rinkimai vyks rugsėjo 30 dieną, o Kukliuose – spalio 1 dieną.
Šiuo metu renkami Lazdijų miesto atskirų gatvių seniūnaičiai. Iš viso bus išrinkti 5 seniūnaičiai. Turimais duomenimis, antradienį rinkimus dėl Senamiesčio, Parko, Maironio bei kitų gatvių seniūnaičio pareigų tik vieno balso persvara prieš kitą konkurentę, buvusią seniūnaitę Alvyrą Naujalienę, laimėjo Sigitas Valavičius. Vakar kalbinta Lazdijų seniūnė Vaida Gazdziauskienė sakė, kad dėl seniūnaičių pareigų vyko arši kova. Už A. Naujalienę balsavo 29, o 30 – už S. Valavičių. Šiuo metu vyksta Lazdijų Sodų, Pievų bei kitų gatvių seniūnaičio rinkimai. Pretendavo tik vienas kandidatas – Linas Jarmala.
Seniūnaičių rinkimai seniūnijose dar tik įpusėjo. Jie vyks Noragėlių, Seirijų, Šeštokų ir Šventežerio seniūnijose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: