Dzūkų žinios

Ar keliautojas po tolimus kraštus apsigyvens Lazdijuose?

Dalintis:
Kęstutis Juška.

Nors per paskutinį pusmetį Lazdijus paliko dešimtys įvairių sričių specialistų, tačiau dar gali atsirasti jaunų ir išsilavinusių žmonių, kurie savo karjeros pradžiai pasirinks Lazdijus. Tik ar jiems pavyks apeiti įstatymų keliamus reikalavimus?
Kalbama apie naują vadovą
Redakcijos duomenimis, artimiausiu metu Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC) gali turėti naują vadovą. Juo pretenduoja tapti medicinos mokslus baigęs Kęstutis Juška.
Šis gydytojas, šį pavasarį baigęs rezidentūrą, rugsėjo mėnesį gavo šeimos gydytojo licenciją, todėl dar neturi darbo stažo.
Pagal galiojančius normatyvinius dokumentus, PSPC direktorius atrenkamas konkurso būdu. Šios įstaigos vadovui keliama nemažai reikalavimų, tarp kurių vienas iš svarbiausių – kandidatas turi turėti ne mažiau kaip dvejų metų vadovaujamo darbo stažą.
Sunku įsivaizduoti, kad tik prieš mėnesį šeimos gydytojo licenciją gavęs jaunas žmogus turėtų dvejų metų vadovo stažą. Jei vis dėlto K. Juška pretenduoja į Lazdijų PSPC direktoriaus postą, kaip konkurso rengėjams pavyks apeiti vieną iš svarbiausių konkurso reikalavimų – dvejų metų vadovo stažą?

Savivaldybės gydytoja nieko nežino?
„Dzūkų žinos“ kreipėsi į Lazdijų rajono savivaldybės gydytoją Liną Džiaukštienę, prašydamos pakomentuoti K. Juškos galimo paskyrimo į PSPC vadovo postą aplinkybes ir galimybes:
– Pagal atrankos kriterijų, centro direktorius turi turėti bent vienerių ar dvejų metų administracinio darbo stažą. Ar būsimasis vadovas atitinka šį kriterijų?
– Kokia Jūsų nuomonė, ar sveikatos priežiūros įstaigai turėtų vadovauti medikas, ar vadybininkas?
– Kokie uždaviniai keliami PSPC vadovui?
Savivaldybės gydytoja buvo lakoniška ir konkreti:
„Lazdijų rajono savivaldybės turimais duomenimis, Kęstutis Juška VšĮ Lazdijų rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centre neužima jokių pareigų. Šis asmuo minėtoje įstaigoje nedirba nei vadovu, nei gydytoju.
Norime atkreipti dėmesį, kad konkursas VšĮ Lazdijų rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pareigoms nėra paskelbtas.“

Informacijos nepaneigė
Redakcija susisiekė su K. Juška ir paprašė jo atsakyti į klausimus apie būsimą darbą Lazdijų PSPC direktoriaus pareigose.
Pokalbio telefonu metu K. Juška neneigė fakto, jog su juo buvo kalbėta apie šias pareigas, tačiau paprašė redakcijos klausimus jam pateikti raštu. Jis pažadėjo į juos atsakyti.
„Dzūkų žinios“ jam nusiuntė klausimus:
– Gerbiamas Kęstuti, kaip Jums kilo mintis pretenduoti į Lazdijų PSPC vadovo postą?
– Ar esate dirbęs administracinį darbą? Jei taip, tai kur ir kokį?
– Ar Jums kaip gydytojui praktikui įdomu tvarkyti dokumentaciją vietoj klinikinio darbo?
– Ar šis darbas tik laikina stotelė, ar čia matote perspektyvas?
– Kokie Jūsų ryšiai su Lazdijais? Ar darbas provincijoje Jums yra toks pat iššūkis, kaip ir kelionė per Baikalo ežerą?
Tačiau vietoj atsakymų į klausimus apie galimą darbą PSPC ir planuojamą gyvenimą Lazdijuose ir kt. K. Juška atsiuntė mandagų atsakymą:
„Dėkoju už klausimus, tačiau kol kas nesu viešas subjektas, todėl nuo atsakymų pateikimo susilaikysiu.
Jei visgi darbo sutartis su minėta įstaiga bus pasirašyta, tuomet esant jūsų susidomėjimui lauksiu jūsų pakartotinių klausimų.“
Redakcijos duomenimis, Lazdijai K. Juškai nebūtų visai neatrasta žemė, jis Lazdijų ligoninėje yra atlikęs rezidentūros Vaikų ligų privalomąjį praktikos ciklą.

Socialiniuose tinkluose – daug įdomybių
Panaršius socialinius tinklus susidaro įspūdis, jog šis jaunas vyras mėgsta tolimas ir ekstremalias keliones – jam teko pėsčiomis keliauti kelis šimtus kilometrų aplink Baikalo ežerą. Jo FB paskyroje, kaip ir daugelio jo bendraamžių socialiniuose tinkluose, galima rasti pikantiškų nuotraukų.
Bet Lazdijų PSPC direktoriaus postas tikrai neprilygsta viceministro kėdei, todėl jaunystės polėkį atspindinčios nuotraukos karjerai Lazdijuose neturėtų pakenkti.
Gal būtų visai neblogai, jei jaunas ir veržlus žmogus įsiveržtų į ramia ir inertiška vaga tekantį Lazdijų gyvenimą. Tik kaip įveikti įstatymų numatytas užkardas? Kas žino, gal šis jaunas žmogus, studijuodamas mediciną, laisvu nuo studijų laiku dirbo vadovaujamą darbą?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: