Dzūkų žinios

Angelams sargams apdovanojimai už tarnybą

Dalintis:
Angelų sargų dienos minėjime skambėjo muzika, liejosi sveikinimai, garavo kava.

Trečiadienį policijos profesinė šventė – Angelų sargų diena – Lazdijų policijos komisariato salėje buvo pažymėta kiek kitaip negu anksčiau. Nekalbėta apie policijos komisariato pasiektus rezultatus, ikiteisminius tyrimus bei kitus darbo rodiklius, o skambėjo muzika, sveikinimai, buvo teikiami apdovanojimai ir galima buvo su pareigūnais padiskutuoti prie kavos puodelio.
Policijos dienos minėjimas prasidėjo Lazdijų bažnyčioje, kur buvo aukojamos Mišios už policijos pareigūnus bei jų kilnią misiją. Po Mišių policijos pareigūnai susirinko į rajono policijos komisariato salę. Pasveikinti pareigūnų atvyko daug garbingų svečių – rajono merė Ausma Miškinienė su rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Sauliumi Petrausku, Seimo narys Zenonas Streikus, jo padėjėjas Valdas Vabuolas, Alytaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimundas Jaciunskas, Valstybinės miškų urėdijos Veisiejų padalinio vadovas Zenonas Naujokas, rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Raimundas Bokmota, Seinų policijos komisariato atstovai iš Lenkijos, prokuratūros darbuotojai, rajono seniūnijų seniūnai bei bendruomenių atstovai. Minėjimas prasidėjo Lazdijų kultūros centro solistų atliekamomis dainomis. Po jų kalbėjęs rajono policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis sveikino susirinkusius pareigūnus policijos dienos proga teigdamas, kad šią dieną nėra svarbūs skaičiai, protokolai, bylos, o svarbu žmogus, jo saugumas. Palinkėjo pareigūnams sėkmės atliekant kasdieninę kilnią pareigą – ginti, saugoti padėti. Alytaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas R. Jaciunskas sakė, kad šią dieną kiekvienas policijos pareigūnas turi pagalvoti apie savo pasirinkimą, pareigūnų garbę ir pareigą bei atsakomybę. „Nesvarbu reitingai, o žmonių nuomonė apie mūsų darbą, pasitikėjimas mumis. Džiugu, kad jis auga. Dabar į atsilaisvinusią policijos pareigūnų vietą pretenduoja net 5 kandidatai. Būkite stiprūs ir vieningi“, – linkėjo pareigūnams vienas iš policijos vadovų. Vėliau Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas padėkos raštais už nepriekaištingą tarnybą apdovanojo rajono policijos komisariato pareigūnus Justiną Vaišnį, Šarūną Pacukonį, Marių Kirvelevičių, Arminą Margelį ir Tomą Kalinauską.
Rajono merė A. Miškinienė dėkodama pareigūnams už darbą linkėjo kantrybės, drąsos ir pasiaukojimo ir prašė daugiau padėti rajono gyventojams. Rajono savivaldybės garbės raštais merė apdovanojo pareigūnus Virginijų Pilecką, Kęstutį Sadauską, Eugenijų Sušinską, Renatą Ribinskienę, Dovilę Pauliukonytę.
Seimo narys Z. Streikus teigė, kad viena iš svarbiausių policijos pareigūnų užduočių užtikrinti rajono gyventojams saugumą: „Jūs matote daug negražių dalykų, todėl linkiu jums išlaikyti lygsvarą tarp profesinio ir asmeninio gyvenimo, kad jūsų šeimose būtų darna.“ Seimo narys dovaną – kuprinę bei kamuolį – įteikė dirbančiai su jaunimu pareigūnei Ugnei Kalinauskienei. Valstybinės miškų urėdijos Veisiejų padalinio vadovas Zenonas Naujokas sakė, kad miškininkai su policija irgi turi daug bendro, be to, dar pavasarį sodino mišką. „Ir dėl ornitologijos mes turime bendrų siekių, nes policijos pareigūnai gaudo erelius, dar anksčiau vadinamus gaidelius, todėl aš noriu įteikti policijos pareigūnams knygą apie gamtą ir paukščius, kad jie labiau įsigilintų į jų gyvenimą“, – pusiau juokais, pusiau rimtai sakė miškininkams vadovaujantis Z. Naujokas.
Pareigūnus sveikino rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas R. Bokmota, Krašto apsaugos savanoriškų pajėgų Dainavos apygardos pirmosios rinktinės 108 kuopos vadas Rokas Čepononis, buvęs rajono policijos komisariato viršininkas V. Vabuolas bei Seinų policijos komisariato atstovai iš Lenkijos.
Šioje šventėje policijos pareigūnai už glaudų bendradarbiavimą su policija apdovanojo Šventežerio seniūnę Aldoną Burbienę bei Kapčiamiesčio seniūną Vidmantą Dambrauską bei aktyviausią policijos rėmėją Arūną Eimanavičių. Taip pat už pilietišką poelgį apdovanota Inesa Giedaitė. Radusi moters pamestą piniginę gatvėje ją atnešė į policiją, o pareigūnai ją atidavė savininkei. Atgavusi piniginę su visu turiniu moteris širdingai dėkojo ir radusiajai, ir policijos pareigūnams.
Po oficialiosios dalies šventėje dalyvavę pareigūnai bei kiti rajono bendruomenių atstovai dar neišsiskirstė ir prie kavos puodelio diskutavo įvairiais visuomenei aktualiais klausimais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: