Dzūkų žinios

Perspėjimas: Sporto centro statybos projektas gali būti sužlugdytas

Dalintis:
Naujo Sporto centro projekto ateitis miglota.

Viešojoje erdvėje pasirodžius už savivaldybės lėšas išspausdintai publikacijai apie Sporto centro finansavimo problemas ir merės Ausmos Miškinienės kaltinimams dėl senosios valdžios neva nenumatytų lėšų šiam projektui įgyvendinti, savo poziciją dėl šios situacijos nusprendė pareikšti dėl šio projekto kovoję buvę savivaldybės vadovai – meras Artūras Margelis ir administracijos direktorius Gintautas Salatka.
A. Margelio teigimu, buvusieji savivaldybės vadovai ilgai ir aktyviai dirbo, kad Sporto centro statybos projektas būtų įtrauktas į Valstybės investicijų programą (VIP) ir jam būtų suteiktas finansavimas:
„Mes dėl šio tikslo dirbome dvejus metus, nes naujiems objektams paramą iš šios programos gauti yra labai sunku. Mums pavyko šiems metams Sporto centro statybai gauti beveik 100 tūkst. eurų. Tačiau, kaip supratau, naujoji valdžia nepasirašė sutarties dėl šių pinigų. Jei jie galvoja, kad pinigus persikels į kitus metus, tai labai klysta. Šie pinigai neperkeliami į kitus metus, tiesiog savivaldybė jų netenka. Merės už savivaldybės pinigus publikuojamame tekste yra daug klaidinančių ir netikslių teiginių. Savivaldybei tikrai nereiks prie šio objekto statybos prisidėti 90 proc. Šiuo atveju galioja analogiška tvarka kaip ir kituose investiciniuose projektuose – savivaldybė turi prisidėti iki 30 proc. projekto vertės. Teko girdėti, jog naujoji valdžia nori parinkti naują Sporto centro statybos vietą. Jei taip atsitiktų, kiltų daug problemų su statybų rangovu, kuris jau yra atrinktas. Panašu, kad naujoji valdžia nesugeba deramai tęsti mūsų pradėtų projektų ir savo neveiklumo priežastis dangsto kaltindami kitus.“
Buvęs savivaldybės administracijos direktorius G. Salatka teigė, jog jį stebina tas faktas, kad savivaldybė iki šiol nepasinaudojo VIP skirtais pinigais:
„Nereikia tikėti, jog projektui iškart gausite visą VIP pažadėtą sumą. Reikia pradėti darbus, o paskui nuolat Vilniui priminti apie savo projektą ir prašyti pinigų. Jei valdžia snaus ir nerodys iniciatyvos, pinigus paims kitos savivaldybės. Mūsų praktikoje buvo puikus pavyzdys – Lazdijų kultūros centro rekonstrukcija. Pradžioje iš VIP buvome gavę nedidelę startinę pinigų sumą, bet ją operatyviai įsisavinome. Nuolat bendravome su ministerija ir Vyriausybe dėl papildomų lėšų. Metų pabaigoje tų lėšų vis pavykdavo gauti, nes kai kurios savivaldybės nesugebėdavo panaudoti joms skirtų lėšų, todėl jos atitekdavo Lazdijams. Mes akivaizdžiai rodėme, jog projektas juda į priekį. Jei naujoji valdžia nepaims Sporto centrui skirtų pinigų, jie bus paskirti geriau besitvarkančioms savivaldybėms. O tada jau bus dar sunkiau tą projektą įgyvendinti. Labai nenorėčiau, kad Lazdijų savivaldybė taptų ta, kurios nepanaudotus pinigus pasiimtų operatyviau klausimus sprendžiančios savivaldybės. Jei miegosime, neturėsime naujo Sporto centro.“

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: