Dzūkų žinios

Kalėdinės GERUMO ŽVAIGŽDĖS beieškant…

Dalintis:

Kalėdinis laikotarpis mus visuomet priverčia stabtelėti, apsižvalgyti aplinkui ir paieškoti kažko gražaus, nepaprasto ir netikėto. Norime atrasti gerumą, ramybę, tyrą ir paprastą, kuri sušildytų mūsų širdis. Visa tai – Kalėdų simboliai. Kai parduotuvių vitrinos, gatvės sublizga kalėdinėmis dekoracijomis, akis vis dažniau keliame į dangų. Ką gi ten tikimės išvysti? Mes ieškome žvaigždžių, kurios lyg mažos akelės draugiškai žiūri ir pranašauja stebuklingus dalykus, į pasaulį ateinančius. Atrodo, kad tie tolimi žvaigždžių pasauliai – ateities stebuklai, paliesiantys visų gyvenimus. Galbūt tada mes būsime laimingi.
Sakoma, kad kiekvienas, ateidamas į pasaulį, įžiebia savo žvaigždę danguje. Laimingų žmonių žvaigždės ryškios, o vargstančių blankios, vos matomos. Būtų gražu, jeigu mes, tie laimingieji, apsidairytume aplink, padėtumėm kaimynui ar visai nepažįstamam žmogui. Nuo mūsų priklauso, kaip jo žvaigždė suspindės. Tada miesto dangus būtų labai šviesus, o mūsų širdis užlietų šiluma, ramybė.
Aš jau šiandien tikiuosi surasti tą, kuris svajoja apie ryškesnę žvaigždę. Manau, reikia būti atidesnei.
Pirmosios žvaigždės istorija.
Štai takeliu, kalbėdami apie sportą bei draugus, sparčiai žengia trys 8–11 metų berniukai. Matyt, gerokai išalkę, nes laikas jau vėlus. Vaikai skuba į namus, apytuščius, neseniai atsiradusius. Vaikinukai pripratę laukti, supranta, kad gyvenimas nelengvas, jais rūpinasi tik tėtis. Mamos jau kurį laiką nėra, apie ją niekas namuose ir nekalba, pati pasirinko gyvenimą be savo vaikų, negalvodama, kaip sužeidė jų širdutes. Tėtis – geroji namų dvasia – moka paguosti, nuraminti, išgirsti svajones bei norus, nors išpildyti negali. Tada jam būna taip liūdna, kad nėra su kuo rūpesčiais pasidalinti, pasiguosti, virš jo galvos tik tamsus dangus, o prošvaisčių jokių nematyti. Vaikai auga geri, tik jiems labai sunku laukti pramogų, drabužių, žieminių batų. Tėtis vienas, o ta žvaigždelė danguje tokia maža ir blyški…
Iš tiesų žmonės labai dažnai, net ir turėdami pakankamai laiko, vėluoja priimti sprendimą, ištarti gerą žodį, atlikti artimo meilės darbą, parodyti gailestingumą, pradžiuginti liūdintį. Gailestingumas yra dovanotas, kad išmoktume juo dalintis. Gražiausia širdies paslaptis – vidinis tobulėjimas. Jis atsispindi ir išoriniame gyvenime.
Bet Kalėdos – stebuklų metas! Prisidėkime prie stebuklų išsipildymo… UAB „Lankava“ kolektyvas kviečia savo klientus prisidėti prie Raudonojo Kryžiaus Alytaus padalinio globojamų šeimų ir asmenų. Pirkdami parduotuvėje „Lankava“ akcijos ženklu pažymėtas prekes, dalį pinigų skiriate paramos fondui. Kalėdinė paramos akcija vyksta nuo lapkričio 2 iki gruodžio 24 dienos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: